Kunnen bepaalde mineralen maken uw haar Stop ruzie?

February 2

Kunnen bepaalde mineralen maken uw haar Stop ruzie?

Haaruitval is vaak een subtiele aandoening die over een periode van tijd gebeurt. Onjuiste dieet of gewichtsverlies programma's, ziekte, ziekte of het gebruik van medicijnen kan minerale tekortkomingen die aan de haaruitval bijdragen kunnen veroorzaken. In sommige gevallen, zal aan te vullen met bepaalde mineralen bijdragen tot haar verhinderen uit te vallen en vergemakkelijking van de hergroei.

Zink

Zink bevordert normale haarfollikel celdeling. Een symptoom van een zink tekort is een droge schilferige hoofdhuid en het haar verlies. In 1996 publiceerde "Obesitas chirurgie" een studie uitgevoerd door artsen in Manchester, Verenigd Koninkrijk die een zink tekort bij patiënten met haarverlies na de gastroplasy operatie. Hun bevindingen waren dat haarverlies aanzienlijk is gestopt en hergroei plaatsvond na zink suppletie. Hoewel rood vlees biedt de meeste van de zink in het Amerikaanse dieet, hebben oesters een veel hoger gehalte. Bonen, granen, noten en schaaldieren zeevruchten bevatten zink. Let op dat te veel zink kan haarverlies veroorzaken.

Ijzer

Ijzer uit het lichaam op een aantal manieren kan worden uitgeput: ziekte, medicijnen, chirurgie, menstruatie, bloeden maagzweren, zwangerschap, slechte voeding en het gebruik van antacida. Sommige voedingsmiddelen remmen ijzer absorptie zoals zemelen, thee en koffie. Daaruit voortvloeiende bloedarmoede kan leiden tot droge broos haar en haaruitval. In 2002, de Universiteit van Portsmouth Dr. Hugh Rushton heeft een studie laten verrichten op vrouwen met haarverlies en een tekort aan ijzer en lysine opgemerkt. Rushton raadt een supplement van ijzer met lysine te verminderen van haaruitval.

Volgens Nutra ingrediënten, het National Institute of Health en medisch onderzoek 13.000 gezonde proefpersonen gebruikt in een test met antioxidanten en geconcludeerd dat ijzertekort en ijzer uitputting factoren in haaruitval. IJzeren reserves werden aanzienlijk laagste bij vrouwen met ernstige haaruitval. Voedingsmiddelen rijk ijzer zijn rood vlees, groene bladgroenten en bonen.

MSM

Methylsulfonylmethaan, MSM, is een natuurlijke zwavel-bevattende stof die in fruit, groenten en granen voorkomt. Het ondersteunt de stofwisseling en de gezondheid van bindweefsel. MSM is voornamelijk studeerde voor pijnbehandeling van artritis, maar onderzoek heeft bewezen gunstig aan haar. Een studie van 2001 door Dr. Ronald M. Lawrence, directeur van de Raad voor natuurlijke voeding, toonde een significante verbetering in haarlengte en grotere diameter van haar vezels in slechts zes weken met 21 patiënten die MSM.

Calcium en Magnesium

Een onbalans van te veel calcium ten opzichte van de hoeveelheid magnesium in het lichaam kan resulteren in een hoog insuline niveau, die leiden haaruitval tot kan. Het evenwicht van uw inname van calcium en magnesium door het eten van noten, donker groene groenten en vis.

Mineralen en sporenelementen

Tekortkomingen van selenium en jodium, mineralen nodig voor de goede werking van de schildklier, kunnen tot haaruitval leiden. Selenium is gevonden in eieren, noten, melkproducten, vlees en vis. Silica is een belangrijk mineraal gebruikt bij de vorming van keratine, het onderdeel van haar. Goede bronnen van silica zijn volle granen, groene bladgroenten en rijst. Onvoldoende koperen inname kan leiden tot bloedarmoede en haar verlies. Het eten van schaal-en schelpdieren, noten, sojabonen en linzen voor hun kopergehalte.


gerelateerde artikelen