Wat zijn de oorzaken van gewrichtspijn & vermoeidheid?

November 19

Wat zijn de oorzaken van gewrichtspijn & vermoeidheid?

Basics

Vermoeidheid is een aandoening die wordt gekenmerkt door extreme vermoeidheid die niet is opgevolgd door de rest. Vermoeidheid kan worden veroorzaakt door een aantal factoren, met inbegrip van ziekten die pijn in de gewrichten, verslag artsen op de Universiteit van Washington orthopedie en sportengeneeskunde departement maakt. Terwijl verschillende mensen variërende graden van pijn drempels hebben, oorzaken constante pijn veroorzaakt door pijnlijke of beschadigde gewrichten steevast zekere mate van vermoeidheid bij de meeste patiënten. Ziekten die leiden vermoeidheid als gevolg van pijn in de gewrichten tot zijn fibromyalgie, reumatoïde artritis en lupus.

Gewrichten gezwollen en ontstoken tijdens bepaalde activiteiten kan, of het een chronische aandoening. De emotionele en fysieke energie nodig is om te verlichten van de pijn en gaat u verder met een activiteit wordt toegevoegd aan de vermoeidheid. Pijnlijke gewrichten kunnen ook patiënten voorkomen van het krijgen van een solide nachtrust, die alleen de vermoeidheid verbindingen.

Artritis

De afbraak van het vocht tussen de gewrichten veroorzaakt reumatoïde artritis (RA). In eerste instantie, de toestand is meest ernstig in de ochtend maar geleidelijk verslechtert zodat patiënten zijn ongemakkelijk van de dag, de meeste staten van vermoeidheid verergert. RA invloed op gewrichten in de handen, polsen en ellebogen, de schouders en de nek. In de onderste ledematen, RA treedt op in de heupen, knieën en enkels evenals de gewrichten in de tenen. De constante irritatie in de gewrichten vrijkomen van cytokines in het systeem, dat zijn een veelvoorkomende oorzaak van vermoeidheid. Slechte eetlust, gemeenschappelijk onder mensen lijden met de pijn van artritis, toevoegen aan het niveau van vermoeidheid. Wegens het verlies van uithoudingsvermogen, mensen worden meer vermoeid wanneer ze het niveau van hun activiteiten verminderen.

Fibromyalgie

Fibromyalgie is een aandoening die vooral wordt gekenmerkt door pijnlijke gewrichten en vermoeidheid. Hoewel er weinig of geen zwelling of ontsteking in de gewrichten, mensen met fibromyalgie verslag ernstige pijn in de gewrichten van de nek- en schouderklachten. Naarmate de ziekte vordert, de pijn straalt op het gehele lichaam en produceert vaak branderig, stijve of pijnlijke spieren en gewrichten. De vermoeidheid gevoeld door fibromyalgie patiënten vaak is zelfs meer slopende dan de pijn in de gewrichten. Patiënten melden een gebrek aan energie, verminderde uithoudingsvermogen niveaus en uitputting meestal gezien bij mensen die ziek zijn met de griep. Ze zijn moe zelfs na het ontwaken uit een volledige nachtrust.

Lupus

Lupus is een reumatische ziekte die wordt veroorzaakt door een afwijking in het immuunsysteem en leidt tot gewricht en spier pijn. De ziekte vaak is het eerst gediagnosticeerd na een periode van ernstige vermoeidheid, zwakte en verlies van het gewicht, en vergezeld van een vlinder-vormige uitslag op het gezicht. Pijn in de gewrichten is vaak eerst voelbaar in de handen, polsen, ellebogen en knieën. De gewrichten worden gezwollen of warm en zijn bijzonder stijf bij de stijgende in de ochtend. Sommige mensen met lupus last van chronische vermoeidheid en pijn in de gewrichten, terwijl anderen periodieke flareups van de symptomen ervaren.


gerelateerde artikelen