De verschillende manieren om te testen van de cardiovasculaire uithoudingsvermogen

December 17

De verschillende manieren om te testen van de cardiovasculaire uithoudingsvermogen

Cardiovasculaire uithoudingsvermogen wordt omschreven als de mogelijkheid om grote-spier dynamische, matige tot hoge intensiteitsoefening gedurende langere tijd. Dit kan worden getest in een verscheidenheid van manieren. Er zijn vele types van gestandaardiseerde tests die zijn ontwikkeld door professionals voor het testen van de cardiovasculaire uithoudingsvermogen. Sommige van deze tests vereisen gespecialiseerde apparatuur om goed en nauwkeurig worden uitgevoerd. Er zijn echter ook tests die kunnen worden uitgevoerd met minimale apparatuur of buiten middelen krijgt u een nauwkeurige meting van uw cardiovasculaire uithoudingsvermogen.

Vo2 Max

Vo2 Max, of het maximale zuurstofverbruik, is de maximale hoeveelheid zuurstof kunnen gebruiken tijdens het sporten. Dit is de meest geldig indexnummer is van aerobe conditie. Meting van Vo2 max door middel van indirecte calorimetrie is duur en opgeleid personeel vereist. Het individu is vereist om te oefenen aan uitputting, op een loopband of fiets ergometer. Gedurende de gehele test, worden zuurstofverbruik, CO2-productie en hoeveelheid lucht gemeten met speciale apparatuur. Deze tests zijn opgeleid personeel en dure apparatuur vereist.

Mijl Run/loop

De mijl run/wandeling vereist geen extra apparatuur. Het doel van deze test is ter dekking van een een-mijl afstand zo snel mogelijk. Deze test is een maximale inspanning-test en moet alleen worden uitgevoerd door gezonde individuen. Om het uitvoeren van deze test, hoeft u enkel te meten van de tijd die het kost u ter dekking van een mijl. Moet worden geregistreerd en kan worden vergeleken met behulp van tabellen en statistieken, die je een maatregel van uw cardiovasculaire uithoudingsvermogen geeft.

PACER

Detest PACER is een meertraps 20-meter-shuttle uitvoeren. U zal van de ene kant naar de andere van uw 20-meter afstand voor zoveel herhalingen kunt uitvoeren. Het tempo waarmee u uitvoeren is ingesteld op een CD en de intervallen krijgen sneller elke minuut, zodat uiteindelijk je kan toch niet het tempo blijven en kan niet draaien blijven. Uw totale herhalingen moeten worden geteld en geregistreerd.

Meting

Voor elke test meten van cardiovasculaire uithoudingsvermogen, zijn er gestandaardiseerde tabellen waarmee u aan het tarief van uw resultaten. Deze tabellen zal u tonen hoe u rang en meestal zal u door u in een categorie van de lage, eerlijke, gemiddelde, goede en hoge evalueren.


gerelateerde artikelen