Wat zijn de fasen van de menopauze?

January 24

Wat zijn de fasen van de menopauze?

Het duurt letterlijk vrouwen een mensenleven te krijgen door middel van de menopauze. De etappes met de menstruatie begint en eindigt met de dood. Menopauze betekent de "pauze van menstruatie of het ontbreken van periodes. Volgens de website, «««Womenshealth.gov, er zijn vier stadia van de menopauze: premenopause; perimenopauze, menopauze en postmenopause

De eerste fase, premenopause, evenals de laatste etappe, postmenopause, duren het langst. Door de menopauze in afzonderlijke fasen verdelen, is het makkelijker om te identificeren en de gezondheidsvraagstukken en de symptomen uniek zijn voor elk.

Premenopause

Deze eerste fase duurt vanaf het begin van de menstruatie tot de laatste normale periode. Het is tijdens haar reproductieve jaren dat menopauze kan zijn het verst ding van een vrouw geest. Voor de meeste vrouwen begint dit stadium bij 10 tot en met 16 jaar oud, wanneer de eerste periode plaatsvindt, tot de laatste normale periode, die meestal in een vrouw 40s of 50s optreedt.

Het is tijdens deze eerste fase van de menopauze dat jonge vrouwen kunnen de basis voor een goede gezondheid in latere jaren door middel van goede voeding en lichaamsbeweging.

Perimenopauze

Dit stadium is vaak de meest stressvolle tijd voor vrouwen. De menstruele cyclus kan onregelmatig worden voordat het volledig is ophoudt. Menstruatie kan worden lichter of zwaarder. Elke periode gemist roept vragen op over of een vrouw zwanger is of entering menopauze.

Deze etappe, die van 2 tot 10 jaar duurt, wordt vaak gekenmerkt door onregelmatige menstruatie met occasionele gemiste periodes. Totdat menstruatie volledig stopt, is het nog steeds mogelijk om zwanger te worden. Hormoonniveaus schommelen, wat vaak leidt tot symptomen van de menopauze zoals opvliegers; nachtelijk zweten en slapeloosheid. Het lage oestrogeenniveaus kunnen vaginale droogheid en irritatie veroorzaken.

Terwijl wijzigingen in de menstruele patroon gemeenschappelijke gedurende deze tijd zijn, moeten vrouwen voeren een dialoog met hun arts omdat frequent of zware bloeden moet verder worden geëvalueerd.

Menopauze

Menopauze treedt op wanneer een vrouw geen haar periode voor 12 maanden heeft. Dit is eigenlijk de kortste etappe en de enige met een gedefinieerde lengte. Als een vrouw meerdere menstruatie slaat en vervolgens ze terugkeert, wordt de klok weer gestart. Het is achteraf. Vrouwen weet niet ze in de menopauze tot 1 jaar zonder een periode overgaat. Pas dan kunnen ze terugkijken en realiseert dat ze zich in de menopauze. Dit kan een tijd gemengde gevoelens voor vele vrouwen worden als de vruchtbare jaren voorbij zijn, kinderen geteeld worden en pensioen lonkt.

Postmenopause

Postmenopause begint 12 maanden na de laatste periode en duurt tot dood. Met vrouwen toegenomen levensverwachting is de postmenopauzale fase een relatief nieuwe fase van het leven. Een vrouw de levensverwachting is gestegen van 48 jaar in 1900 tot en met 80 jaar in 2005, volgens de Amerikaanse Centers for Disease Control and Prevention van publicatie: gezondheid, Verenigde Staten, 2008. De meeste vrouwen leefden niet tot de postmenopauzale jaar in de vroege jaren 1900. Vandaag zij vaak genieten van een actieve levensstijl in hun jaren 70 en 80.

Over het algemeen in deze fase, hebben meest de symptomen van de menopauze opgehouden. Vaginale atrofie, die is te wijten aan de laag, in plaats van fluctuerende, oestrogeenniveaus, kan blijven bestaan. Postmenopauzale vrouwen met lage oestrogeen kunnen worden verhoogd risico op osteoporose en moeten consumeren voldoende calcium en vitamine D en hebben een screeningtest voor lage botdichtheid.


gerelateerde artikelen