PNF schouder oefeningen

January 24

PNF schouder oefeningen

PNF--proprioceptieve neuromusculaire vergemakkelijking--is een concept ontwikkeld door Dr. Herman Kabat, een neurofysioloog en fysiotherapeut Maggie Knott in de jaren 1940 en 1950. Door middel van observatie van de patiënten die ze behandeld, zij opgemerkt dat de dagelijkse bewegingen waren samengesteld uit multidirectionele bewegingen. Ze ontworpen PNF oefeningen te nemen meerdere bewegingen in een enkele training voor zowel de bovenste en de onderste extremiteiten. PNF oefeningen zijn voor de schouder, een energie-efficiënte manier uit te oefenen van het volledige scala van beweging beschikbaar.

Shouder oefening diagonale 1

Beginnen met een arm omlaag, uit de buurt van uw zijde ongeveer 45 graden en je hand naar binnen gedraaid zodat uw duim richting van je lichaam wijst. De beweging is in een opwaartse diagonaal, over uw lichaam en eindigend met de elleboog licht gebogen en de hand naast de tegenovergestelde Wang, handpalm naar richting lichaam. Omkering van de motie, brengen de arm terug naar de oorspronkelijke positie. Herhaal dit patroon gedurende één tot twee minuten of totdat vermoeidheid. Het vergroten van de weerstand, voeg toe een lichte manchet gewicht aan de pols.

Schouder oefening diagonale 2

Beginnen met een arm omhoog, uit de buurt van je hoofd ongeveer 45 graden en uw handpalm naar buiten van het lichaam. De beweging is in een neerwaartse diagonaal, over uw lichaam en eindigend met de elleboog licht gebogen en de hand naast de tegenovergestelde heup, palm naar de richting van het lichaam. Omkering van de motie, brengen de arm terug naar de oorspronkelijke positie. Herhaal dit patroon gedurende één tot twee minuten of totdat vermoeidheid. Het vergroten van de weerstand, voeg toe een lichte manchet gewicht aan de pols.

Waarschuwing

Raadpleeg uw arts voordat u begint met een oefenprogramma. PNF oefeningen zijn niet voorgesteld als onderdeel van een revalidatieprogramma zonder toestemming van een arts.


gerelateerde artikelen