Wat zijn de behandelingen voor een brandende & jeukende hoofdhuid?

October 15

Overzicht

Een brandende en jeukende hoofdhuid kan voortvloeien uit een willekeurig aantal inflammatoire huidaandoeningen, zoals roos, schimmelinfectie, psoriasis of eczeem. Het kan ook een reactie op haar styling of hygiëne producten zijn. Enkele oorzaken vereisen specifieke behandelingen, dus zoek diagnose van een dermatoloog. Er zijn algemene remedies voor symptomen van branden en jeuk, echter op de hoofdhuid die ongeacht de oorzaak helpen moet.

Roos Shampoos

Dagelijks wassen kan het verlichten van branden en jeuk op de hoofdhuid, vooral wanneer het komt uit de roos voort. Kiezen voor een shampoo op basis van koolteer, want het is geschikt voor een aantal voorwaarden, met inbegrip van roos en hoofdhuid psoriasis. Shampoo's met salicylzuur, zink Pyrithionalumi, ciclopirox, ketoconazol of andere antischimmel ingrediënten kunnen helpen bij de behandeling van hoofdhuid symptomen ook, volgens de dermatologische Society van Nieuw-Zeeland. Probeer een shampoo met tea tree olie, gemaakt voor een natuurlijke remedie, zegt CNN gezondheid.

Over-the-Counter-medicijnen

Een 1% hydrocortison crème, beschikbaar over de toonbank, werkt om te kalmeren branden en jeuk in veel gevallen. Andere topische steroïden, zoals degenen beschikbaar zoals schuimen of lotions kunnen ook helpen, en beschikbaar op voorschrift sterkte of over de toonbank zijn. Niet-niet-steroïdale anti-inflammatoire geneesmiddelen of NSAID's, bieden verlichting in vele milde gevallen, ook. Antihistaminica, meestal gebruikt voor de behandeling van allergieën, verminderen ook soms branden en jeuk op de hoofdhuid.

Elimineren van irritatie

In bepaalde gevallen, zal gewoon het elimineren van de bron van irritatie of ontsteking verhelpen branden en jeuk op de hoofdhuid. Niet langer gebruik van uw haar styling producten te zien als de symptomen verdwijnen. Overschakelen naar styling producten, shampoo en detergentia zonder geurstoffen of kleurstoffen, aangezien deze gemeenschappelijke irriterende stoffen, neemt nota van de Columbia-universiteit. Als je je hoofdhuid met zeep wast, stoppen; Deze reinigende methode verwijdert nodig oliën uit de hoofdhuid, bevordering van irritatie. Krabben van een jeukende hoofdhuid verder irriteert de voorwaarde, zodat moet worden vermeden. Als u problemen met een kind die niet zal stoppen met krabben hebt, houden zijn nagels geknipt en zetten handschoenen op hem 's nachts.

Andere behandelingen om te kalmeren uw hoofdhuid

Een koud kompres kan verlichten van branden en jeuk. Geniet van je hoofd in lauw bad water met een paar snuifjes van colloïdale havermout of baking soda besprenkeld in. Olijfolie kan ook helpen door het masseren in de hoofdhuid en laat het er voor ongeveer 10 minuten vóór het uit te spoelen onder de douche. Enige tijd in de zon of met behulp van meer gecontroleerde vormen van fototherapie kan ontsteking op de hoofdhuid en daaropvolgende branden en jeuk, te verlichten.


gerelateerde artikelen