Zijn Shape-Up goede schoenen voor mensen met platvoeten?

February 24

Zijn Shape-Up goede schoenen voor mensen met platvoeten?

Met alle reclame hype dat functies slick foto's van fitness modellen met goed gestemde tushies, kunt u denken over het kopen van schoenen van shape-up. Maar hebt u platvoeten, waardoor het vinden van goed passende schoenen een uitdaging, je bent waarschijnlijk wantrouwend van investeren in een nieuw soort schoen. In het geval van shape-up schoenen, zijn uw reserveringen gerechtvaardigd.

De wetenschap van de Unstable zolen

Terwijl slechts onlangs het invoeren van de mainstream markt, al unstable-zolen schoenen sinds de jaren ' 90. De vooronderstelling achter hen is dat uw lichaam harder werken moet om te compenseren voor de instabiliteit van de zolen, meer spieren in de benen en kern te werven. Onder andere voordelen opgeÃĢist door de fabrikanten zijn betere houding, verlaagde gewrichtspijn en verhoogde Calorie branden. Veel van de studies naar voren gebracht over de doeltreffendheid van shape-up schoenen werden uitgevoerd door de fabrikanten van de schoen die had een gevestigd belang bij het verzilveren op een populaire marketing trend. Maar in een recensie van beschikbare studies, onderzoekers van de Universiteit van Wisconsin-La Crosse vond ze adequaat onderzoek controle miste, had van kleine steekproeven en bood twijfelachtig of geen statistische analyse.

Hype vs. realiteit

Om een meer objectieve samengewerkt analyse van de geldigheid van de claims van de fabrikanten, de American Council on Exercise in 2010 met onderzoekers van de Universiteit van Wisconsin-La Crosse te vergelijken van de drie populaire merken van shape-up schoenen met mainstream sportschoenen. Na testen voor spier werving, cardiovasculaire reactie, calorie uitgaven en trainingsvormen, onderzoekers vonden geen bewijs ter ondersteuning van beweringen dat shape-up schoenen verhoogde spierspanning, intensiteit, noch Calorie branden uitoefenen over traditionele sportschoenen. Wat meer is, kan de instabiele aard van shape-up schoenen vormen een gevaar voor andere activiteiten uitvoeren dan het lopen op een gladde ondergrond.

Voet Type en pasvorm

In het bijzonder met schoenen in algemene en atletische schoenen is pasvorm belangrijk voor comfort, ondersteuning en schade preventie. Mensen met platvoeten hebben vaak moeite met het vinden van sportschoenen die aan hun behoeften. Voor platvoeten adviseert MayoClinic.com dat u op zoek naar schoenen met een rechte laatste en regeltechniek aan zorgen voor stabiliteit. De meeste mainstream atletische schoen fabrikanten bieden een lijn van motion control schoenen speciaal ontworpen voor platvoeten. Echter, omdat shape-up schoenen een niche-markt zijn, ze doen niet beschikken over deze opties.

Selecteren van sportschoenen

Voor fitness-activiteiten, schoenen dienen als veiligheidsuitrusting stabiliteit en schok absorptie en het voorkomen van blessures. Versleten of slecht uitgerust schoenen kunnen uw geschiktheidsdoelstellingen ondermijnen door het veroorzaken van pijn en ongemak tijdens de oefening. Alle sportieve schoen fabrikanten bieden een ruime keuze aan schoenen in een brede waaier van prijzen, en tot op zekere hoogte, je krijgt wat je betaalt voor. Een investering in goed uitgeruste kwaliteit sportschoenen moet een prioriteit voor iedereen die zich bezighouden met een regelmatige lichaamsbeweging programma. Vele lopende winkels hebben professionele medewerkers gekwalificeerd te analyseren je voet type, gait en stride kunt gebruiken bij het selecteren van de beste schoen voor uw behoeften.


gerelateerde artikelen