Wat zijn de voordelen van het gebruik van Goji sap?

March 8

Wat zijn de voordelen van het gebruik van Goji sap?

Goji sap is afgeleid van de bessen van de planten Lycium barbarum en Lycium chinense. Marketeers bevorderen dit SAP niet alleen als een tonicum gezondheid, maar ook voor de behandeling van kanker en andere ernstige ziekten. Het Memorial Sloan-Kettering Cancer Center, of MSKCC, haalt laboratorium en dierlijk onderzoek met vermelding van de potentiële voordelen van goji voor het behandelen en voorkomen van ziekte, maar waarschuwt dat onderzoek met mensen ontbreekt. Raadpleeg een gekwalificeerde arts voordat u goji SAP gebruikt voor medische doeleinden.

Traditioneel gebruik

Goji bessen hebben verschillende toepassingen op basis van traditie, zoals opgemerkt door de MSKCC. Mensen hebben de bessen gebruikt voor het verlichten van pijn, ontsteking, huid irritatie en neus bloedt, maar ook als een kalmerend middel. Chinese geneeskunde bevat goji met andere kruiden componenten voor de behandeling van hoest, bloedarmoede en visie problemen.

Antioxidant voordelen

Laboratoriumonderzoek heeft "duidelijk vastgesteld" dat polysacchariden van Lycium barbarum fruit geïsoleerd krachtige anti-oxidant activiteit, volgens onderzoek hebben gepubliceerd in het mei 22, 2007 nummer van the "Journal of etnofarmacologie." Oxidatieve schade door vrije radicalen verhoogt met de leeftijd en is theorie om een belangrijke factor is in vele gezondheidsproblemen, zoals opgemerkt door de auteurs van de studie. In deze huidige studie onderzocht onderzoekers het effect van goji polysacchariden op oxidatieve stress in leeftijd muizen die de stof oraal gedurende 30 dagen ontvangen. De goji onderdelen verscheen anti-oxidant activiteit terug naar normaal en te profiteren van immune functie in deze muizen. De auteurs van de studie bepaald de effecten als vergelijkbaar met anti-oxidant activiteit van vitamine C. toevoegen vitamine C aan de goji polysacchariden verhoogde goji anti-oxidant activiteit.

Bloed vetten en suiker in het bloed

Goji berry bevat bèta-sitosterol, een stof die voorkomen cholesterol absorptie in het spijsverteringskanaal dat kan, volgens de MSKCC. Onderzoek met konijnen gepubliceerd in de 26 november 2004 nummer van "Life Sciences" gevonden dat Lycium barbarum fruit extracten en breuken aanzienlijk verlaagde hoeveelheid bloed serum totaal cholesterol en triglyceriden, terwijl het ook het verhogen van niveaus van high-density lipoprotein cholesterol, de zogenaamde goede cholesterol. Bloedsuiker daalde ook.

Potentiële antikanker voordelen

Polysacchariden van Lycium barbarum geïsoleerd lijken te hebben van de anti-tumorigene eigenschappen, wat betekent dat ze remmen de vorming van de tumor en groei, volgens de MSKCC. Deze polysacchariden hebben ook immuun-verbetering activiteit. De MSKCC haalt een Chinese studie van 1994 in die goji polysacchariden had positieve effecten in combinatie met bepaalde kankertherapie, maar onderzoek ontbreekt op het effect van goji met huidige behandelmethoden voor kanker.

Preventie van de ziekte van Alzheimer

Laboratoriumonderzoek verschijnen in the "Journal of Alzheimer's Disease" in 2010, Vol. 19, No. 3, geconstateerd dat polysacchariden van Lycium barbarum geïsoleerd hebben op neuroprotectieve effecten en het potentieel wellicht om te voorkomen dat de ziekte van Alzheimer. Deze polysacchariden verminderen de negatieve effecten van verhoogde homocysteïne niveaus in plasma, dat geassocieerd met een verhoogd risico van de ziekte is.


gerelateerde artikelen