Voedingswaarde van Bluegills

May 16

Voedingswaarde van Bluegills

Bluegills of Lepomis macrochirus, zijn een soort klompvis die uiteraard worden aangetroffen in de Atlantische Oceaan en de Mississippi rivier, volgens Texas A & M University. Deze kleine vissen, genoemd naar de blauwe tint langs de lagere kaak en gill, zijn feed voor grotere boerderij-opgeheven soorten vissen. Bluegills zijn echter voedzaam, mild-proeverij vis die u in allerlei recepten voorzien kan.

Dieet-vriendelijke maaltijden

Een 3-ounce portie gekookte bluegills bevat 97 calorieën, en bluegills zijn natuurlijk vrij van koolhydraten. Bluegills zijn een goede pasvorm op caloriearm en koolhydraatarme diëten voor het beheersen van uw gewicht. Braden bluegills met citroensap en de knoflook en serveer ze met gestoomde asperges of roerbak de vis met champignons, groene paprika, uien en tomaten voor een caloriearm en koolhydraatarme entree. Braden of bakken van bluegills in plaats van paneren en te frituren hen om te voorkomen dat het toevoegen van calorieën en koolhydraten.

Mager eiwitbron

Elk gedeelte van de 3-ounce van gekookt bluegills biedt 21 gram eiwit, of 42 procent van de dagelijkse waarden gebaseerd op een 2000 calorieën dieet, en minder dan 1 gram van het totale vetgehalte. Gezonde spieren nodig eiwit en eiwit is ook essentieel voor het behoud van een sterk immuunsysteem. Full-vet kaas en sommige vlees, zoals vette rund, worst en spek, behoren tot de hoogste bijdragen aan de inhoud van de ongezonde verzadigde vetten van de typische Amerikaanse dieet. Verlaag uw verzadigd vet-consumptie door te kiezen voor bluegills als een bron van eiwitten in plaats van de vettere voedingsmiddelen.

Gezonde bloedcellen

Een 3-ounce portie bluegills levert 1,3 mg ijzer, of 7% van de dagwaarde, en 2 microgram vitamine B-12, of 33 procent van de dagwaarde. Deze voedingsstoffen zijn essentieel voor gezonde rode bloedcellen te produceren. Ijzer is een mineraal binnen hemoglobine en vitamine B-12 is een vitamine waarvan de aanwezigheid noodzakelijk voor je lichaam is voor het synthetiseren van hemoglobine. Vitamine B-12 is natuurlijk aanwezig in alleen dieren afkomstige levensmiddelen, en de vorm van ijzer in dierlijk voedsel, zoals bluegill, is gemakkelijker geabsorbeerd dan het ijzer in plantaardige voedingsmiddelen.

Cholesterol gehalte

Cholesterol in een niet-essentiële voedingsstof in dierlijke voedingsmiddelen, zoals schaal-en schelpdieren, vlees, zuivelproducten en eieren. Een 3-ounce portie gekookte bluegills bevat 73 mg cholesterol. De 2010 dieet richtsnoeren Let op dat het consumeren van een hoge-cholesterol dieet kan bijdragen tot hogere niveaus van de bloedcholesterol en een verhoogd risico op hart-en vaatziekten te ontwikkelen. Gezonde volwassenen Beperk dagelijkse consumptie van cholesterol tot een maximum van 300 mg. Verzadigd vet in de voeding inhoud kan hebben een groter effect op het cholesterolgehalte van bloed dan dieetcholesterol, dus vermijd het gebruik van zeer verzadigde vetten, zoals boter, ter voorbereiding van de vissen. In plaats daarvan, gebruik een kleine hoeveelheid olijfolie of canola olie, die laag in verzadigd vet is.


gerelateerde artikelen