Natuurlijke kruiden die de eetlust onderdrukken

July 11

Natuurlijke kruiden die de eetlust onderdrukken

Overtollige honger en hunkeren naar voor ongezond voedsel, zelfs nadat u een maaltijd hebt gehad, kan het gewicht stapel op. Sommige kruiden planten u al in uw keuken hebt mogelijk, alsmede meer exotische anderen, kunnen helpen uw eetlust onderdrukken in een gezonde manier. Als u probeert om gewicht te verliezen, een voedingsdeskundige te raadplegen voor een gezond dieet en lichaamsbeweging plan; nemen van kruiden supplementen alleen geen effect zullen sorteren.

Hoodia en eetlust

De cactuslike plant Hoodia gordonii is momenteel onder controle voor haar vermeende eetlust-onderdrukkende gevolgen. Een herziening in 2010 gepubliceerd in het "Journal of medicinale planten Research" gemeld dat deze eigenschap te wijten aan een actieve verbinding glycoside P57 genoemd in deze fabriek is. Er is aanzienlijke interesse in hoodia als een behandeling voor obesitas zoals dierlijke studies hebben aangetoond dat het kan helpen met het verminderen van gewicht. Verdere zijn klinische studies echter nodig om de voordelen ervan voor de mens en uitsluiten van bijwerkingen.

Carralluma Extract en Weight Loss

Carralluma fimbriata is een eetbare cactus plant die heeft van oudsher wordt gebruikt te onderdrukken honger en uithoudingsvermogen te verhogen. Onderzoek gepubliceerd in het tijdschrift "Honger" in 2007 bestudeerde de effecten van dit kruid op 50 volwassenen die had een hoge index van de lichaamsmassa. Personen die 1 gram carralluma kregen pak per dag gedurende 60 dagen toonde verlaagde gewicht en de tailleomtrek. Echter, dieet en lichaamsbeweging werden niet gecontroleerd tijdens deze studie; Verder is onderzoek nodig om te bepalen hoe effectief dit kruid is op eetlust onderdrukken en of het kan leiden tot bijwerkingen.

Groene thee en paprika effecten

Planten dat je waarschijnlijk bekend met, zoals groene thee en niet-scherpsmakende pepers bent, kunnen ook helpen om het verminderen van uw eetlust. Een studie gepubliceerd in 2009 in "Clinical Nutrition" is bepaald dat bioactieve stoffen gevonden in capsaïcine--een uittreksel uit de hete chilipepers--groene thee en niet-scherpsmakende pepers verhoogd gevoel van verzadiging of volheid. Een andere studie gepubliceerd in het tijdschrift "Honger" in 2012 heeft geconstateerd dat een combinatie van glasvezel, verbindingen van de groene thee en cafeïne meest doeltreffend voor het terugdringen van de honger en de sensaties van volheid.

Psyllium vezel voordelen

Eten van een dieet hoog in vezel is aangetoond dat het verminderen uw risico op hart-en vaatziekten en diabetes. Het kruid psyllium wordt gebruikt voor het maken van vezel supplementen en helpt te verminderen eetlust en bevorderen van gevoelens van volheid. Een artikel gepubliceerd in 2012 in "Obesitas Reveiws" verklaarde dat psyllium kan dit effect hebben op honger omdat het helpt evenwicht bloedsuikerspiegel en verbeteren van de reactie van insuline, het hormoon dat glucose naar de cellen vervoert. Daarnaast kan psyllium helpen verminderen hoog cholesterolgehalte en lagere hoge bloeddruk. Neem van psyllium alleen zoals aangegeven op het productetiket of door uw voedingsdeskundige of Arts; overtollige vezel kan spijsvertering bijwerkingen veroorzaken.


gerelateerde artikelen