Rubber atletiekbaan Pros & Cons

July 26

Rubber atletiekbaan Pros & Cons

Overzicht

Lopen is een sportcompetitie sinds de oudheid. De originele Olympische spelen in 776 V.C. opgenomen een stadion race van 600 voet, volgens de website van de sportbeurzen. Na verloop van tijd geƫvolueerd zijn actieve oppervlakken georganiseerde track evenementen; veel concurrerende tracks zijn nu gemaakt van rubber of een rubber compound. Terwijl meer in eerste instantie duurder dan andere materialen, rubber en polyurethaan track oppervlakken zijn duurzaam en bieden verbeterde atletische prestaties.

Verminderde verwondingen, verbeterde snelheid

Stress fracturen ontstaan wanneer een bone aanzienlijke schokken ontvangt, of ze in de tijd ontwikkelen kunnen van chronische overtraining, volgens Brian J. Krabak, M.D. van de Universiteit van Washington. Rubber tracks zijn minder waarschijnlijk voor het genereren van stress fracturen onder lopers dan asfalt of beton bestrating, die veel meer kracht op de beenspieren, botten en pezen produceren.

In een verslag van 2002 gepubliceerd door de "dagboek van toegepaste fysiologie", Amy Kerdok en collega's gezegd dat "afgestemd tracks" van polyurethaan geproduceerde verbetering gemaakt in rijklare snelheden met twee tot drie procent en het aantal lopende-gerelateerde gewonden met 50 procent daalde, in vergelijking met track oppervlakken gemaakt met andere materialen. Sprinter Usain Bolt geklokt naar verluidt zijn wereld-record-setting tijd 9,58 seconden in de 100-meter-run en en 19,19 seconden in het punt van de 200-meter op een polyurethaan bijhouden in Berlijn.

Kosten en onderhoud

In het verleden waren sintel, gras en klei gemeenschappelijke materialen voor track oppervlakken. Deze natuurlijke materialen waren goedkoop in eerste aanleg. Onderhoud voor natuurlijke oppervlakken bestaat echter aanzienlijke investering van tijd en geld--vervangen van vulmateriaal, herverdeling van het oppervlak van de tracks en rijstroken te merken. Ze werden ook aangetast door regen, steeds drassig en soms onbruikbaar.

Asfalt werd ook vaak gebruikt voor nummers. Zoals asfalt vrijmaakt voor autoverkeer, asfalt tracks worden zachte met zomerhitte en hard in de winter, volgens de American Sports Builders Association. Afdichten van asfalt tracks met latex verbetert hun duurzaamheid.

De aanschafkosten van rubber en polyurethaan is daarentegen hoger is dan voor andere oppervlakken. Een goed gebouwd, goed onderhouden rubber of polyurethaan track kan blijven echter in goede conditie voor 20 jaar of langer. Resurfacing de track kunt uitbreiden de gebruiksduur nog eens 10 tot 15 jaar, met een lager prijskaartje dan een geheel nieuwe track.

Omgevingsfactoren

Bezorgdheid over de uitstoot van vluchtige organische stoffen of Vos, bewustwording van milieufactoren gegenereerd vanaf rubber tracks. In een studie van 1999 gemeld in de "Journal van gevaarlijke stoffen", nam F.H. Chang en collega's metingen vanaf tracks gemaakt van synthetisch rubber en polyurethaan. Terwijl alle nummers geproduceerd aanzienlijke niveaus van VOS tijdens de bouw, metingen van twee jaar na de installatie toonde VOC niveaus op 1,5 meter boven het spoor, de hoogte van schoolkinderen met behulp van de track die vergelijkbaar zijn met die van de gebieden uit de buurt van het spoor.

Veel rubber en polyurethaan track oppervlakken nemen gerecycleerde materialen, zoals oude sportschoenen. Met behulp van gerecycleerde materialen vertegenwoordigt milieuvriendelijk alternatief voor aanleg.


gerelateerde artikelen