Wat zijn de gevaren van Tonalin CLA?

December 1

Wat zijn de gevaren van Tonalin CLA?

Geconjugeerd linoleenzuur of CLA, is een soort vetzuur natuurlijk gevonden in bepaalde voedingsmiddelen. In aanvulling vorm, wordt het voornamelijk aangeprezen als een gewicht-verlies-steun, maar een meta-analyse van tal van studies, gepubliceerd in een uitgave van 2005 van de '' Azië Pacific Journal of Clinical Nutrition,'' vond dat het geboden minimale voordeel op zijn best. Terwijl over het algemeen veilig geacht, wordt enige bezorgdheid over de veiligheid bestaan. Voordat u Tonalin CLA of een ander merk, praat met uw arts eerste.

Verminderde Blood Sugar Control

Studies hebben gemengde bewijs op of CLA verhoogt de bloedsuikerspiegel en insulinegevoeligheid afneemt, of hoe goed uw lichaamseigen weefsels reageren op dit hormoon probeert te verplaatsen van suiker in hen en uit de bloedbaan. Gezien deze gemengde resultaten, is het waarschijnlijk een goed idee om te praten met uw arts voordat u Tonalin CLA hebt u diabetes of prediabetes.

Een studie door Ierse onderzoekers gepubliceerd in de editie van oktober 2004 van '' The American Journal of Clinical Nutrition'' ten opzichte van de gevolgen van het nemen van 3 gram van CLA dagelijks acht weken met een placebo op de bloedsuikerspiegel bij mensen met type 2 diabetes. Zij vonden dat CLA suppletie leek te aanzienlijk verhogen nuchtere glucoseniveaus of insulinegevoeligheid.

Een meer recente studie, gepubliceerd in juli 2007 de kwestie van '' The International Journal van obesitas,'' geen significante verschillen in de nuchtere glucose of insulinegevoeligheid gevonden in de behandelde groep ten opzichte van de placebogroep. Deze studie gebruikt een meer geaccepteerde methode voor het meten van insulineresistentie dan andere studies.

Meer kalium niveaus

Laboratoriumtests suggereert dat cla kan verhogen kalium, volgens het Memorial Sloan-Kettering Cancer Center. In de meeste mensen is dit niet een reden tot bezorgdheid. Als u nierziekte hebt of Neem medicijnen zoals kaliumsparende diuretica voor de behandeling van hypertensie, maar kon je ervaring gevaarlijk hoge kalium, die belangrijke gezondheidsproblemen kan opleveren.

Cardiovasculaire effecten

De Universiteit van Pittsburgh die Medical Center meldt dat CLA normale bloedvat functie zou kunnen remmen en dat het in verband is gebracht met toenemende c - reactief proteïne, een stof die ontsteking aangeeft in het lichaam aanwezig is. Hoge niveaus van deze eiwitten zijn geïdentificeerd als een risicofactor voor hart-en vaatziekten. Als u al hart-en vaatziekten hebt of risicofactoren die verhogen, praat met uw arts over het gebruik van CLA.

Effect op moedermelk

De CLA kan over de vermindering van vet gevolgen hebben voor het vetgehalte van de melk. Dit kan leiden tot het nuttigen van onvoldoende hoeveelheden calorieën en vetten die effect op de juiste groei en ontwikkeling hebben zouden van uw baby.

Andere overwegingen

Tonalin CLA bestaat uit saffloerolie, die wordt vaak gevonden in voedsel en wordt gebruikt als een bakolie. Lijkt over het algemeen veilig, maar Drugs.com verslagen gevallen van allergische reacties van de Saffloer zelf, waardoor een allergische reactie een mogelijkheid. CLA en Saffloer olie hoeft niet alle interacties bekend medicatie, maar neemt u eventuele medicijnen, altijd duidelijk het gebruik van supplementen met uw artsen; deze dezelfde voorzorg gaat hebt u lever- of nierziekte, twee voorwaarden waardoor je bijzonder kwetsbaar zijn voor wat je in je lichaam.


gerelateerde artikelen