Het beste dieet voor het uitvoeren van Cross-Country

March 24

Het beste dieet voor het uitvoeren van Cross-Country

Cross-Country lopers hebben verschillende voedingsbehoeften dan nonrunners. Zij vereisen een toename van bepaalde voedingsstoffen om duurzame energie voor lange afstand loopt. Het beste dieet voor het uitvoeren van cross-country bestaat uit een precieze verhouding van eiwit, vet, koolhydraten en ijzer. Deze mix kan een runner's lichaam werken om topprestaties.

Water

Eerst en vooral, moeten cross-country lopers blijven gehydrateerd. Volgens Purdue University, moeten cross-country lopers verbruiken veel meer water dan nonathletes. Wanneer u uitvoert, wordt de energie als warmte vrijgegeven. Je lichaam maakt gebruik van water om zweet en cool zelf om oververhitting te voorkomen. Water helpt ook voorkomen spiervermoeidheid en kramp. Cross-Country lopers verliezen vier tot acht pond van water elk uur. Als u wilt weten hoeveel water je nodig hebt om te drinken, weeg jezelf vóór en na de training. Voor elke pond verliest je tijdens een training, drankje 16 ounces van water.

Ijzer

Een cross-country runner's dieet moet omvatten ijzer-rijk voedsel. Volgens de Universiteit van Chicago helpt ijzer produceren van rode bloedcellen en zuurstof door het lichaam transporteren. Dit is essentieel voor het behoud van de atletische uithoudingsvermogen. Ijzer-rijke voedingsmiddelen zijn vlees, gevogelte, vis, groene bladgroenten, bonen en volkoren brood. Neem geen ijzersupplementen tenzij uw arts hen adviseert. Te veel ijzer kan leiden tot constipatie.

Koolhydraten

Belasting op koolhydraten als je een cross-country loper. Volgens de Colorado State University produceren koolhydraten meer energie dan dezelfde hoeveelheid eiwit. Cross-Country lopers hebben meer uithoudingsvermogen met een ruime hoeveelheid koolhydraten opgeslagen in hun lichaam. Complexe koolhydraten langer duren dan eenvoudige koolhydraten afgeleid van suiker. Cross-Country lopers moeten 70 procent van hun energie krijgen uit complexe koolhydraten. Een dieet dat bestaat uit volkoren spaghetti, aardappelen en volkoren brood gegeten van twee tot drie dagen voor een race zal vullen opwaarts naar de glycogeen opslag spaces.

Eiwit

Eiwit is ook essentieel in het dieet van cross-country lopers. Terwijl de primaire energie afkomstig is van koolhydraten, is eiwit ook verbrand. Eiwit is ook essentieel voor spier reparatie en herstel. Volgens Greg Crowther van de Universiteit van Washington vereisen lopers meer eiwit dan sedentaire mensen vanwege de intense eisen die ze op hun lichaam plaatsen. Ten minste moeten 15 procent van je calorieën komen uit eiwitbronnen zoals vlees, eieren, tofu en magere zuivelproducten. Duursporters moeten eten ongeveer 2,5 gram eiwit per dag per pond lichaamsgewicht.

Vetten

Wees niet bang de vetten. Als u voor meer dan één uur uitvoert, zal je lichaam vetten voor het grootste deel van zijn energie wil. Cross-Country lopers moeten hun lichaam om efficiënt gebruik van vet voor energie te trainen. Om dit te doen, moeten zij goede vetten zoals omega-3 vetzuren, meervoudig onverzadigd vet en enkelvoudig onverzadigde vetten consumeren. Deze worden aangetroffen in olijfolie, vis en plantaardige olie. Vermijd slechte vetten zoals transvetten en vette rood vlees.


gerelateerde artikelen