Wat zijn de verschillende soorten bacteriën in de menselijke mond gevonden?

March 18

Wat zijn de verschillende soorten bacteriën in de menselijke mond gevonden?

Bacteriën bevinden zich in groten getale in vele plaatsen, zowel binnen als op het oppervlak van het menselijk lichaam. In veel gevallen is zoals in de darm, de aanwezigheid van bacteriën gunstig. Bacteriën in de mond veroorzaakt de vorming van gaatjes, en de kans op andere ziekte en ziekte kunnen verhogen. Veel verschillende soorten bacteriën leven in de mond, en sommige typen gewoon passeren afhankelijk van de soorten voedsel geconsumeerd.

Staphylococcus

De soort Staphylococcus meestal gevonden in de mond zijn Staphylococcus epidermidis en Staphylococcus aureus. Deze bacteriën hebben een dikke celwand, bekend als gram-positieve, en zijn ovaal. Deze organismen zijn opportunistische pathogenen, en kunnen leiden tot infectie bij de mens, gegeven de optimale verzameling van omstandigheden. Een ziekte in een ander deel van het lichaam kan leiden tot verminderde immune functie, wat resulteert in een secundaire infectie met Staphylococcus.

Streptococcus

In de mond vertegenwoordigt het geslacht Streptococcus een groot deel van de telling van de totale organisme. Streptococcus mutans, Streptococcus mitis, Streptococcus salivarius, Streptococcus pneumoniae en Streptococcus pyogenes allemaal in de mond leven. De gram-positieve streptokokken zijn te vinden in de natuur in ovale ketens van bacteriële cellen. Streptococcus mutans is niet alleen een potentiële ziekteverwekker, maar heeft ook een rol bij het ontstaan van gaatjes in de tanden. Dit organisme wordt de sacharose suiker omgezet in melkzuur. De vorming van melkzuur begint te ontbinden van het glazuur van de tanden. Zodra het glazuur wordt ontbonden, kan het melkzuur het pad blijven in de tand en het tandvlees weefsel.

Lactobacillus

Het melkzuur geproduceerd door organismen van het geslacht Streptococcus is niet de enige bron van melkzuur veroorzaakt ravage in de mond. Leden van het geslacht Lactobacillus omzetten lactose in melkzuur, meer holte-veroorzakende zuur toevoegen. Lactobacillus bacteriën hebben een lange staaf-vorm morfologie, terwijl ook het tentoonstellen van een dikke celwand.

E. Coli

Terwijl de meeste van de staafvormig E. coli in het lichaam bevindt zich in de darmen, is een kleine hoeveelheid van de bacterie aanwezig in de mond. Met een dunne celwand is E. coli een van de paar gram-negatieve organismen aanwezig in de mond. Voedsel zoals gemalen rundvlees, lommerrijke groene en andere verse voedingsmiddelen hebben een potentieel van het natuurlijke milieu vervuiling. Terwijl niet alle e-coli net zo gevaarlijk als de veelbesproken O157:H7 variëteit is, moeten de E. coli gevonden in de omgeving waar voedsel wordt verbouwd worden gezien als een potentiële ziekteverwekker.


gerelateerde artikelen