Melatonine en glaucoom

December 25

Melatonine en glaucoom

Uw oogdruk is een meting van de vloeistof, genaamd aqueous humor, die de voorste kamer van uw oog vult. Teveel vloeistof kan leiden tot schade en mogelijk verlies van visie, een ziekte heet het syndroom glaucoom. Uw arts zal samen met u de druk te verminderen en verdere schade te voorkomen. Sommige studies wijzen op de mogelijkheid dat uw lichaamseigen natuurlijke slapen en wakker patroon, genaamd het circadiane ritme, glaucoom kunnen beïnvloeden, en dat melatonine een rol zou kunnen spelen.

Oogdruk

In uw oog zijn een voorste kamer en een terug kamer, en wanneer uw oogarts uw oogdruk meet, ze in wezen meet de hoeveelheid vloeistof die in de voorste kamer van je ogen hebt. Deze vloeistof, genaamd aqueous humor, biedt voedingsstoffen naar de omliggende weefsels, en om te houden van de voedingsstoffen in voldoende aanbod, uw oog produceert voortdurend nieuwe waterige. Als de frisse, voedselrijke vloeistof treedt uw oog, de verarmd waterige moet afvoeren. Als de vloeistof doet niet drain een vergelijkbaar tempo tot het invoeren van uw oog vloeistof, kan dit resulteren in een toename van de oogdruk die tot glaucoom leidt.

Uw oogdruk schommelt gedurende de dag, als gevolg van factoren zoals vochtinname en oefening. In een 2006-studie, onderzoekers de oogdruk van muizen geëvalueerd en vastgesteld dat bepaalde genen die het circadiane ritme bepalen oogdruk te stijgen en dalen gedurende de dag ook zou kunnen veroorzaken. Echter de muis oog is veel kleiner dan het menselijk oog, en dit kan vertekenen enig verband tussen de studie en de effecten van circadiane ritme op het menselijk oog.

Melatonine

Melatonine is een hormoon dat je lichaam produceert om te helpen reguleren uw circadiane ritme. Hoewel je hersenen melatonine produceert, nemen sommige mensen supplementen op steun in slapen en andere functies. In een studie gepubliceerd in januari 2011, bepaald onderzoekers op het centrum voor psychosociale geneeskunde in Hamburg, Duitsland, dat het circadiane ritme een effect op oogdruk hebben kan, en dat melatonine een rol in het stabiliseren van uw slapen en waken patroon zou kunnen hebben. Dit, beurtelings, kan helpen reguleren van de oogdruk. Het onderzoek toont aan dat glaucoom patiënten nog andere behandeling wellicht te druk onder controle te houden. Deze behandelingen omvatten typisch recept oogdruppels of chirurgische procedures waarmee de waterige afvoer goed.

Veiligheid

Melatonine supplementen kunnen leiden tot bijwerkingen zoals vermoeidheid, hoofdpijn en duizeligheid, en het supplement kan uw risico voor vangsten toenemen. Sommige mensen ervaren ook veranderingen in de stemming, bloedsuikerniveaus en hormoonspiegels. Sommige artsen overwegen bovendien dat melatonine potentieel uw oogdruk verhogen kon, en dit uw risico voor verdere schade aan uw ogen verhogen zal.

Overwegingen

Hoewel melatonine enkele belofte toont voor het beheersen van glaucoom, moet u niet neem melatonine supplementen zonder overleg met uw arts. Als uw arts denkt dat melatonine kan verminderen of bijdragen tot het behoud van de controle van uw oogdruk, kan ze uw druk voorafgaand aan uw eerste dosis van melatonine testen. Ze zal dan heb je het supplement nemen, en ze zal uw druk periodiek controleren. Bij het vergelijken van deze resultaten, kan uw arts bepalen of melatonine enig effect heeft.


gerelateerde artikelen