Kan voedsel Sinusitis genezen?

May 23

Kan voedsel Sinusitis genezen?

Sinusitus is een gemeenschappelijk probleem van de volksgezondheid gekenmerkt door ontstoken en opgezwollen neus. Sinusitus kan optreden plotseling en tijdelijk of chronisch worden. Naast de zwelling, u treedt tederheid in je ogen en voorhoofd, oor of kaak pijn, hoesten, keelpijn en verminderde zintuigen van smaak en geur. Naast medische behandelingen, reinigen van uw neus en de rest, kunnen bepaalde voedingsmiddelen verhogen genezing van sinusitus. Vraag advies van uw arts of diëtist voor het beste resultaat.

Volle granen

Volle granen bieden waardevolle hoeveelheid vitaminen, mineralen en vezels. Volgens de "voeding Almanac" door John D. Kirschmann, de virussen en bacteriën die aan sinusitis bijdragen groeien in een zure omgeving van de spijsvertering en voedsel zoals gehele korrels helpen verminderen de zuurgraad in uw spijsverteringskanaal. Voor maximale voordelen, vervangen van geraffineerde koolhydraten, zoals verrijkte brood, pasta, granen en levensmiddelen met volkoren equivalenten meestal tussendoortje. Voorbeelden van voedzame hele korrels voedingsmiddelen zijn 100 procent hele korrels brood en koude ontbijtgranen, volkoren pasta, staal gesneden en ouderwetse havermout, geparelde gerst, bruine rijst, wilde rijst, quinoa en lucht-geknald popcorn.

Probiotica

Probiotica zijn gezonde bacteriën die de spijsvertering gezondheid verbeteren en helpen voorkomen dat infecties veroorzaakt door schadelijke bacteriën. Probiotica kunnen profiteren u als u nemen antibiotica voor sinusitus en helpen lager bent uw risico voor het ontwikkelen van allergieën, volgens de Universiteit van Maryland Medical Center. Waardevolle bronnen van Probiotica zijn yoghurt met live actieve culturen, kefir, karnemelk, gefermenteerde sojaproducten en kool, zuurkool en verrijkte voedingsmiddelen en dranken. Probiotica opnemen in uw dieet regelmatig voor optimale voedingswaarde en om te voorkomen dat steeds terugkerende sinus infecties.

Groenten en fruit

Groenten en fruit bieden rijke hoeveelheid vitaminen, mineralen en anti-oxidanten, die helpen uw lichaam zich te beschermen tegen infecties en ziekte. Hoewel alle groenten en fruit opleveren, beveelt Kirschmann lommerrijke Groenen zoals boerenkool en spinazie, met name wanneer je geconfronteerd met sinusitus. Extra antioxidant-rijke vruchten en groenten bevatten bessen, kersen, citrusvruchten, meloen, tomaten, broccoli, paprika, kool, wortelen en zoete aardappelen. Voedingsmiddelen en dranken die zijn gemaakt met groenten en fruit, zoals op basis van Bouillon soup en puur fruit of groentesappen, kan ook helpen uw symptomen verbeteren door het verstrekken van voedingsstoffen, verbetering van de hydratatie en, in het geval van soep, verstrekken van stoom die kan helpen duidelijk uw neusgangen.


gerelateerde artikelen