Gele rijst gezond is voor u?

May 28

Gele rijst gezond is voor u?

In veel Spaanse huizen is gele rijst een nietje maaltijd. Hoewel Recepten variëren, wordt gele rijst meestal gemaakt met witte rijst en uien, met kruiden zoals saffraan of kurkuma toegevoegd om de rijst geel. Gele rijst biedt sommige voedingswaarde kan, maar het hoog gehalte aan natrium.

Goede bron van koolhydraten

Voor de meeste van de calorieën in gele rijst vandaan inhoudelijk carb. Een kopje gekookte gele rijst bevat ongeveer 45 gram koolhydraten, en overal vanaf 200 tot 300 calorieën. Koolhydraten zijn een essentiële voedingsstof en uw lichaam de gewenste bron van energie. De U.S. Department of Agriculture zegt dat 45 tot en met 65 procent van je calorieën uit koolhydraten moeten komen. Op een 2.000-calorie dieet, dat betekent dat u moet 225 tot 325 gram koolhydraten per dag.

Sommige vitaminen en mineralen

Als u verrijkt witte rijst in uw recept gebruikt, kunt gele rijst folaat en ijzeren hebben met hun motoriek. Een kopje gekookte verrijkt witte rijst bevat 153 microgram folaat en 1.9 milligram van ijzer. Zowel folaat en ijzer zijn voedingsstoffen van zorg voor vrouwen in de vruchtbare leeftijd, volgens de richtlijnen van het dieet 2010 voor Amerikanen. Inname van voldoende ijzer is belangrijk voor de productie van rode bloedcellen en folaat helpt geboorteafwijkingen voorkomen. Tienermeisjes en vrouwen in de vruchtbare leeftijd nodig 400 microgram folaat per dag en 15 tot en met 18 mg ijzer.

Teveel natrium

Of uit spice mix, Bouillon of toegevoegde zout, kunnen sommige versies van gele rijst hoog gehalte aan natrium, met maar liefst 750 mg in een 1-cup gekookte portie. Hoge inname van natrium worden geassocieerd met hoge bloeddruk, die uw risico op hart-en vaatziekten verhoogt. Om een deksel houden op je bloeddruk, beperk uw dagelijkse natrium inname tot niet meer dan 2.300 milligram per dag. Als u al hoge bloeddruk, van Afro-Amerikaanse afkomst of ouder dan 50 zijn, moet u natrium tot minder dan 1.500 milligram per dag beperken.

Het gezonder maken

Kunt u uw gele rijst gezonder voor je door een paar wijzigingen aanbrengen in uw recept. Van de vezel in uw rijstgerecht, bruine rijst te gebruiken in plaats van wit. Een kopje gekookte bruine rijst bevat 3.5 gram vezels versus 0.6 gram in de dezelfde portie gekookte witte rijst. Het mengen van bonen of erwten in uw rijst ook verhoogt de hoeveelheid vezels, ijzer en zink. U kunt ook het natriumgehalte in uw gele rijst beperken door weglaten of verminderen van de hoeveelheid toegevoegde zout en zoutarm Bouillon te gebruiken.


gerelateerde artikelen