Hersenen kanker tekenen en symptomen bij vrouwen

June 6

Hersenen kanker tekenen en symptomen bij vrouwen

Zowel mannen als vrouwen bang voor kanker. Velen vrezen ontwikkelende hersentumoren als gevolg van milieufactoren of dagelijkse activiteiten, zoals het gebruik van een mobiele telefoon. Meer dan 24.000 mensen in de VS ontwikkelen hersentumoren jaarlijks volgens het centraal register van de Tumor van de hersenen van de Verenigde Staten en overleving is afhankelijk van de vroegtijdige opsporing en behandeling. Dus, is het belangrijk te weten van de tekenen en symptomen van hersenkanker. Inzicht in hoe tumoren invloed op het zenuwstelsel is de eerste stap in vroegtijdige opsporing.

Algemene symptomen

Een tumor groeit een massa van cellen. Naarmate de massa groter groeit, kan het druk uitoefenen op de hersenen, wat resulteert in verschillende gemeenschappelijke symptomen. Deze symptomen kunnen helaas moeilijk te onderscheiden van symptomen van minder ernstige gezondheidskwesties. Bijvoorbeeld, kunnen vrouwen met hersentumoren optreden, hoofdpijn of misselijkheid gepaard met braken. Bijna hebben 50 procent van de mensen met hersentumoren hoofdpijn. Natuurlijk, zijn hoofdpijn, misselijkheid en braken symptomen van vele andere dingen, met inbegrip van de zwangerschap.

Hersenkanker kan produceren verschillende andere symptomen die dagelijkse leven beïnvloeden. Veranderingen van de persoonlijkheid komen relatief vaak voor bij mensen met hersentumoren, aangedreven door verhoogde intracraniële druk op specifieke delen van de hersenen. Wazig zicht en verlies van evenwicht zijn andere symptomen die een vrouw die een mogelijk probleem met de hersenen moeten waarschuwen.

Vangsten

Andere symptomen kunnen meer zorgelijk zijn. Bijvoorbeeld, tot de helft van mensen met hersenkanker optreden vangsten zoals intracraniële druk als gevolg van de tumorgroei toeneemt. De meeste cocaïnevangsten worden niet veroorzaakt door hersenkanker, dus een aanval die alleen in een vrouw met een geschiedenis van beslagleggingen--met epilepsie, bijvoorbeeld--waarschijnlijk niet een indicatie van hersenkanker is. Vrouwen ervaren vangsten moeten waakzaam, maar niet het ergste vrezen.

Brain tumor-geassocieerde vangsten wellicht specifieke kenmerken. Deze omvatten vangsten die plotseling beginnen in een vrouw die nooit had vangsten vóór, korte aanvallen die laatste 2 tot 3 minuten, verlies van controle van de lichamelijke functie, en aanvallen wanneer de vrouw andere hersenen kanker symptomen heeft.

Minder gebruikelijke verschijnselen en symptomen

Hersenkanker kan gepaard gaan met symptomen die niet bij alle mensen komen verwarrend. Vaak zijn deze borden die een arts waarschijnlijk meer, zoals reflex wijzigingen en spierzwakte herkennen zal. Dit kunnen aanwijzingen waar de tumor massa is. Andere symptomen die op tumorgroei in bepaalde gebieden van de hersenen duiden kunnen zijn zoemen of geluid in de oren, dubbele visie en gebrek aan coördinatie.

Wat te doen

Een vrouw die met een van de bovenstaande symptomen kampt moet eerst overleg met haar arts. Veel van deze symptomen kunnen schijnen ernstig, en ze kan springen tot de conclusie zijn hersenkanker. Een arts kan helpen de ware oorzaak van de symptomen met een grondige medisch onderzoek en passende beeldvormingstechnieken kunnen duidelijk de aanwezigheid of afwezigheid van tumoren. Het is belangrijk niet aan paniek omdat het risico voor het ontwikkelen van hersenkanker vrij laag is.

De arts zal meestal een zorgvuldige geschiedenis nemen en doen een lichamelijk onderzoek om reflexen en gespierde functie te testen. Imaging methoden voor het detecteren van hersenkanker omvatten CT en MRI.


gerelateerde artikelen