Wat zijn de behandelingen voor circulatie problemen na de operatie?

November 14

Wat zijn de behandelingen voor circulatie problemen na de operatie?

Patiënten die een operatie ondergaan dreigen voor de ontwikkeling van de problemen met de bloedsomloop zoals hypovolemische shock door het verlies van vloeistoffen en bloed. Patiënten die een belangrijke procedures, alsook in het algemeen slechte gezondheid, lopen het grootste risico voor vochtverlies. Langdurige procedures en berekeningen waarbij bedrust post-operatively plaats de patiënt op risico voor het ontwikkelen van bloedklonters in de benen, omdat het bloed heeft de neiging om zwembad in de onderste ledematen, volgens the Merck Manual. Behandeling is afgestemd op de oorzaak van de bloedsomloop probleem.

Vloeistoffen

Hypovolemische shock kan optreden tijdens of na de operatie vanwege vocht of bloed verlies. Het verminderde volume binnen de bloedsomloop geen vereiste zuurstof en voedingsstoffen aan het weefsel, wat uiteindelijk resulteert in de dood als het probleem niet is opgelost. Intraveneuze vloeistoffen worden toegediend om indien mogelijk te voorkomen dat hypovolemische shock. Als de patiënt in hypovolemische shock gaat, de behandeling bestaat meestal uit het beheren van intraveneuze vloeistoffen ter vervanging van het verloren volume. Als de patiënt bloed verloren heeft, zal de chirurg bestellen vol rode bloedcellen, bloedplaatjes en stollingsfactoren---onderdelen van volbloed die helpen bij de bloedstolling, volgens Sandra Nettina, R.N., M.S.N., in haar boek "Lippincott Manual van de verpleegkundige praktijk."

Compressie

Compressie slang of elastische wraps worden gebruikt om te voorkomen dat bloed bundelen in de benen en vorming van bloedstolsels die kunnen breken af en reizen naar de longen. De gevolgen of diep-veneuze trombose, DVT, zijn ernstige en potentieel levensbedreigende, dus preventie belangrijk is, vooral wanneer de chirurgische ingreep lang is of de patiënt moet volgens het handboek van Merck van immobiel zijn voor enige tijd na. De slang of wraps worden toegepast op de onderbenen van de patiënt van de tenen naar de lies voor de operatie en zitten na, totdat hij is in staat om te lopen en te bewegen. Patiënten die een hoog risico op DVT, met inbegrip van die met bestaande problemen met de bloedsomloop, evenals die ondergaan buik of bekken procedures, kunnen baat hebben bij externe pneumatische compressie apparaten die sequentiële druk van toepassing van de enkel tot de dij, belemmeren van de bloedstroom naar het hart, volgens Nettina.

Activiteit

Beweging verbetert de circulatie in de onderste ledematen door uitoefening van de spieren die helpen het bloed terug naar het hart vloeien. Patiënten worden aangemoedigd om hun benen te bewegen in het bed zo spoedig mogelijk na het ontwaken uit de narcose en te lopen zodra de chirurg de toestemming geeft. Patiënten zijn ook geïnstrueerd om te voorkomen dat wrijven hun benen, staan of zitten voor lange periodes, overschrijding van hun benen, plaatsen van een kussen onder de knieën terwijl in bed of met behulp van elk item dat doorbloeding beperkt, volgens Nettina.

Anticoagulantia

Patiënten die een chirurgische ingrepen die de meeste kans op het veroorzaken van bloedstolsels, evenals degenen die zal moeten blijven in bed post-operatively, kunnen medicatie zoals heparine die verhinderen dat het bloed kleding, volgens the Merck Manual ontvangen. Anticoagulantia mogelijk niet veilig, maar als ze de kans op bloeding tijdens of na de operatie verhogen.


gerelateerde artikelen