Geneesmiddelen voor krampen van de blaas

November 24

Geneesmiddelen voor krampen van de blaas

De University of Texas Southwestern Medical Center at Dallas beschrijft krampen van de blaas als de willekeurige samentrekkingen van de spieren van de blaas waardoor het dringend nodig om te plassen. Plassen niet optreedt, de weeën versterken als een onvrijwillige lozing van urine, of incontinentie, optreedt. Krampen van de blaas hebben een verscheidenheid van namen, met inbegrip van Prikkelbare blaas, overactieve blaas unstable blaas, krampachtige blaas en detrusor instabiliteit. Verschillende drugs zijn beschikbaar om te helpen de blaas ontspannen en de urine te behouden.

Detrol

Detrol bevat tolterodine, dat de blaas urine behouden stimuleert doordat de detrusor spieren van de blaas van aanbestedende en duwen de urine uit. Detrol is gecontra-indiceerd bij patiënten met urine retentie, maag retentie of ongecontroleerde diepstralend glaucoom. Bijwerkingen zijn meestal droge mond, hoofdpijn, buikpijn en obstipatie.

Ditropan

Ditropan, of oxybutynin chloride, is een antispasmodic die werkt op de gladde spieren van de blaas, vergroting van de capaciteit van de blaas en het verminderen van de contracties van de blaas de detrusor spier. Dit vertraagt de noodzaak om te urineren. Het behandelt effectief drang urine-incontinentie, urgentie en frequentie.

Het moet niet worden gebruikt bij patiënten met urine retentie, ernstig verminderde beweeglijkheid van de gastro-intestinale voorwaarden of myasthenia gravis, en met de nodige voorzichtigheid ingeval van hepatische of renale waardevermindering. Vaak voorkomende bijwerkingen omvatten obstipatie, droge mond, diarree en misselijkheid.

Enablex

Enablex, of darifenacin, wordt gebruikt voor de behandeling van overactieve blaas met symptomen van urgentie, drang urine-incontinentie en verhoogde frequentie van de urine. Het is niet aanbevolen voor patiënten met glaucoom smalle-hoek of urine of maag bewaren. Warmte prostration als gevolg van verminderde transpiratie is mogelijk als deze drug wordt gebruikt in een warme omgeving. Droge mond, obstipatie en urineweginfectie zijn de meest gemelde bijwerkingen.


gerelateerde artikelen