Oorzaken van een hoofdpijn aan de voet van de nek

November 15

Oorzaken van een hoofdpijn aan de voet van de nek

Overzicht

Spanningshoofdpijn, veroorzaken van pijn aan de voet van de nek, zijn de meest voorkomende soort hoofdpijn door een brede marge. Het gebied tussen de bovenste cervicale wervelkolom en de onderkant van uw schedel heet de sub occipital regio. Dit gebied is rijk aan zenuwvezels, gewrichten en kleine spieren--die allemaal geschikt voor het genereren van de pijn. Omdat deze pijn op een levensbedreigende aandoening wijzen kan, Raadpleeg uw arts voor een accurate diagnose als u deze symptomen.

Overmatige spierspanning

Hoewel niet helemaal begrepen, worden spanningshoofdpijn verondersteld te worden gedeeltelijk gerelateerd aan overmatige spierspanning en inkrimping van het bovenste schouders, de hals, de sub occipital regio en de hoofdhuid. Deze spanning wordt meestal veroorzaakt door aanhoudende stress en slechte houding, leidende tot ontsteking en saai, achy pijn. Spanningshoofdpijn produceren milde tot gematigde niveaus van diffuse pijn verspreid rond het hoofd in een band-achtig patroon waarin de achterkant van het hoofd en de basis van de hals.

Spanningshoofdpijn kunnen ook voortvloeien uit veranderingen bij bepaalde chemicaliën in de hersenen, zoals serotonine en endorfine, die pijn trajecten activeren en interfereren met het vermogen van de hersenen te onderdrukken van de pijn. Naast stress en slechte houding, kunnen balde, depressie, uitdroging en zwakke spieren van de kaak bijdragen tot spanningshoofdpijn en pijn aan de voet van de nek.

Bovenste nek dysfunctie

De hogere cervicale wervels in de nek zijn kwetsbaar voor schade en dysfunctie. Deze botten fungeren als de basis voor het hoofd, en zijn verplicht om in verschillende richtingen te bewegen. Wanneer de spieren, pezen, ligamenten, gewrichten of zenuwen van de bovenste nek gewond raken, pijn lokaal wordt geproduceerd, maar een cervicogenic hoofdpijn kan ook ontwikkelen. Cervicogenic hoofdpijn is occipital of sub occipital pijn die afkomstig van schade aan de zenuwen van de hals, vaak de nervus trigeminus complex, of de kleine gewrichten van de nek is.

Cervicogenic hoofdpijn pijn is meestal saai en gelokaliseerd in de buurt van de basis van het hoofd, hoewel het kan worden scherpe met plotselinge nek bewegingen, verspreiding tot aan de bovenkant van het hoofd. Bovenste nek disfunctie kan worden veroorzaakt door artrose, reumatoïde artritis, apophyseal gezamenlijke impingement of dislocatie, zenuwen wortel irritatie en uitpuilende tussenwervelschijf. Trauma, zoals nek whiplash van een auto-ongeluk, slechte houding, stress, migraine en hogere leeftijd die alle de kans op cervicogenic hoofdpijn en nekpijn verhogen.

Ziekteprocessen

Ziekteprocessen kunnen hoofdpijn aan de basis van je nek veroorzaken. Naast artritis omvatten zeldzamer ziekten en aandoeningen spinale meningitis, die ernstige schieten pijnen van de wervelkolom in het hoofd produceert; abcessen van de hersenen, die op het occipital gebied van de schedel vormen kunnen; Ziekte van Paget, waardoor bot vernietiging; hersentumoren zoals meningiomas, die onder druk met gevoelige structuren aan de voet van de nek en het hoofd zetten kunnen; en brain aneurysmata, die plotselinge, ondraaglijke pijn overal in de schedel kunnen produceren. De Centers for Disease Control and Prevention merkt op dat zowel de bacteriële en de virale hersenvliesontsteking vaak beginnen met een hoofdpijn en een stijve nek, maar meestal ook zijn koorts, misselijkheid en gevoeligheid voor licht.


gerelateerde artikelen