De effecten van groene thee op de bloedstolling

June 6

De effecten van groene thee op de bloedstolling

Groene thee, de niet-gegiste bladeren van de theeplant, behoudt een groot deel van de kleur van de bladeren van de plant, terwijl zwarte thee, verkregen door vergisting van theebladeren, neemt een donkerder kleur. Tientallen landen produceren thee; de meeste groene thee-productie blijft echter in China en Japan, waar de thee drinken vandaan komt. Wetenschap is gebleken dat een aantal gezondheidsvoordelen van groene thee, met inbegrip van enige potentiƫle voordelen voor de preventie van de vorming van bloedstolsel geassocieerd met hart-en vaatziekten.

Oxidatie van lipiden

Groen theeuittreksel geremd oxidatie van lipiden en oefende een bloed Verdunnende werking in een laboratorium dierlijke studie gepubliceerd in juli 2004 de kwestie van de "Journal of Agricultural Food Chemistry." In de studie, groene thee geremd oxidatie van de essentiƫle vetzuren arachidonzuur en linolzuur. Wanneer groene thee werd gecombineerd met rode bloedcellen, doorbloeding verbeterd en toonde een dunner consistentie. De studie werd uitgevoerd bij het Department of Food Science, National Taiwan Oceaan University, Keelung, Taiwan.

Effecten op lange termijn

Wetenschappers aan de Universiteit van Scranton, Pennsylvania, Department of Chemistry aangetoond dat langdurige consumptie van groene thee anti-stolling activiteit toonde door het verlagen van de niveaus van fibrinogeen--een eiwit component van bloedstolsels. Het laboratorium dierlijke studie toonde ook aan dat groene thee daalde atherosclerose, een proces dat de vorming van bloedstolsel stimuleert. Bovendien daalde anti-oxidant effecten van groene thee oxidatie van lipiden, die ook tot ontwikkeling van bloedstolsels bijdraagt. De studie werd gepubliceerd in juni 2004 de kwestie van de "Journal of Agricultural Food Chemistry."

Anti-oxidanten

Groene thee antioxidanten, bekend als de catechines, verlagen aggregatie van de bloedplaatjes, volgens een studie uitgevoerd op de College of Pharmacy, Chungbuk National University, Cheongju, Zuid-Korea. In het laboratorium dierlijke studie en green theecatechins epigallocatechin gallate voorkomen EGCG, een van de grote catechines, pulmonaire trombose--een potentieel dodelijke aandoening waarbij een bloedstolsel indient in de longen-- en langdurig bloeden, die aangeeft een bloed Verdunnende werking. In een weefselkweek deel van dezelfde studie, green theecatechins daalde aggregatie van de bloedplaatjes, maar coagulatie, waaruit blijkt dat de groene thee anti-stolling activiteit mogelijk vanwege zijn vermogen om te voorkomen dat bloedplaatjes kleven niet gewijzigd. De studie verscheen in November 1999 de kwestie van het tijdschrift "Trombose Research."

Overwegingen

Groene thee is opgenomen in een lijst door Mayo Clinic van Sheldon Sheps, M.D., van voedingsmiddelen te vermijden terwijl het nemen van het bloed Verdunnende medicatie warfarine vanwege het hoge gehalte aan vitamine K, die heeft bloed effecten die het bloed Verdunnende effecten van warfarine kunnen tegengaan bloedstolling. De gemiddelde dagelijkse hoeveelheid van vitamine K voor mannen is 120 mcg en voor vrouwen 90 mcg. Integendeel, door de huisarts van de St. Luke's verstrekte informatie geeft aan dat gebrouwen groene thee verwaarloosbare hoeveelheden vitamine K. Consult uw arts om te bepalen bevat als de groene thee geschikt voor uw gezondheidstoestand is.


gerelateerde artikelen