CNS degeneratieve ziekten

June 13

Het centrale zenuwstelsel bestaat uit de hersenen en het ruggenmerg. Degeneratieve centrale zenuwstelsel (CNS) ziekten zijn voorwaarden die leiden een geleidelijke afname van de zenuwstelsel functies, zoals evenwicht, verkeer, spraak en geheugen tot. Deze ziekten kunnen worden genetische of veroorzaakt door andere aandoeningen zoals een beroerte, tumor of virussen. Meest degeneratieve ziekten van het centrale zenuwstelsel niet een hebben een remedie.

De ziekte van Alzheimer

De ziekte van Alzheimer is een degeneratieve ziekte van het centrale zenuwstelsel die van invloed is op de hersenen. De ziekte van Alzheimer langzaam geheugen en gedachte verwerking aantast, en veroorzaakt uiteindelijk een onvermogen om te onthouden hoe het te doen eenvoudige dagelijkse taken. De ziekte van Alzheimer is de meest voorkomende vorm van dementie, een groep van ziekten die worden gekenmerkt door het verminderen van cognitieve functioneren.

Schade aan de hersenen begint 10 tot 20 jaar voordat geen symptomen van de ziekte van Alzheimer aanwezig zijn, volgens de National Institute on Aging. Zodra symptomen verschijnen, omvatten zij verlies van geheugen, onvermogen om te voltooien van dagelijkse taken, stemmingswisselingen, veranderingen van de persoonlijkheid en slecht beoordelingsvermogen. De voortgang van de ziekte van Alzheimer, wordt het gekenmerkt door ernstige verwarring, wanen, paranoia, impulsief gedrag en het onvermogen om te communiceren. Er is geen remedie voor de ziekte van Alzheimer, en behandeling richt zich op het vertragen van de progressie van de ziekte, en te helpen handhaven geheugen en cognitieve functie.

De ziekte van Parkinson

De ziekte van Parkinson is een degeneratieve ziekte van het centrale zenuwstelsel die beweging beïnvloedt. De ziekte verloopt geleidelijk, en begint meestal met een lichte hand tremor. Na verloop van tijd deze hand tremor kan verergeren en vergezeld door langzame beweging, stijve spieren, verminderde houding, toespraak veranderingen en problemen met evenwicht. Dementie ontwikkelt vaak in de late stadia van de ziekte van Parkinson. De precieze oorzaak is onbekend, maar wordt verondersteld te zijn een combinatie van genetica en omgevingsfactoren. Mensen met de ziekte van Parkinson Toon ook lage niveaus van de neurotransmitters dopamine en noradrenaline, volgens MayoClinic.com. Er is geen remedie voor de ziekte van Parkinson en behandeling is gericht op vermindering van de symptomen en verbetering van de kwaliteit van het leven. Behandelingsmethoden omvatten medicijnen, fysiotherapie en chirurgie.

De ziekte van Huntington

De ziekte van Huntington is een degeneratieve ziekte van het centrale zenuwstelsel waardoor bepaalde zenuwcellen in de hersenen. De ziekte is genetisch en wordt gekenmerkt door een gebrek op chromosoom nummer 4. De ziekte van Huntington meestal begint in de volwassenheid, maar in zeldzame gevallen kan optreden tijdens de adolescentie. De ziekte van Huntington leidt tot problemen met verkeer, alsmede gedragsveranderingen meestal ervóór verkeer problemen en omvatten hallucinaties, prikkelbaarheid, humeurigheid, rusteloos, paranoia en psychose. Problemen met verkeer behoren schokken van de armen, gezicht en benen, abnormale hoofd draaien en gezicht verkeer en onvast lopen, volgens MedlinePlus. Dementie ontwikkelt ook als de ziekte van Huntington vordert. Er is geen bekende behandeling of de behandeling om te stoppen met de progressie van de ziekte. De behandeling richt zich op langzamer symptomen met medicamenteuze therapie.


gerelateerde artikelen