Wat spieren worden gebruikt in het gooien van een honkbal?

June 11

Hoewel het hele lichaam is betrokken bij het gooien van een honkbal, de schouder, armen, zijn rug en core verantwoordelijk voor de meerderheid van de bewegingen. Een combinatie van kracht, snelheid en stabiliteit zijn nodig om effectief het lichaam achteruit voordat schakelen richting en versneld vooruit om vrij de bal met kracht en nauwkeurigheid te draaien.

Stevige schouders

De deltoides, de primaire spieren van de schouder, laat je schouder te draaien terug tijdens de windup en aanspanning fase, worden doorgestuurd wanneer versnellen en het gooien van de bal.

Sterke armen

Gelegen aan de achterzijde van de bovenarm, biedt de triceps-een driekoppige spiergroep – macht wanneer u het vrijgeven van de bal en het naar voren duwen.

Stabiele terug

De lats, of de latissiumus dorsi, zijn grote fan-achtige spieren gelegen aan weerszijden van je rug. De lats helpen uw lichaam te stabiliseren tijdens de foute beweging terwijl ook stroom wordt voorzien voor het gooien van de bal.

Evenwichtige Core

Uw kern, bestaande uit uw abs, onderrug, bilspieren, bekken en heupen, helpt u bij het blijven stabiel tijdens beweging, zoals bij het gooien van een honkbal. Daarom helpt uw kern u om te verblijven evenwichtig tijdens het overzetten gewicht van één been naar de andere en wanneer gaande van een achterwaartse rotatie toekomen.


gerelateerde artikelen