Over rust pijn in het been

April 19

Over rust pijn in het been

Rust pijn in het been is een aandoening die bekend staat als het rusteloze benen syndroom of RLS, waarin de benen zich zeer ongemakkelijk voelt bij het zitten of liggen, volgens de Mayo Clinic. RLS patiënten willen voortdurend opstaan en bewegen, dus het onaangename gevoel in de benen tijdelijk verdwijnen kan. RLS kunnen ontwikkelen op elke leeftijd, maar over het algemeen verslechtert naarmate mensen ouder worden. Deze aandoening meestal verstoort slaap, wat leidt tot slaperigheid overdag, volgens de Mayo Clinic.

Mechanisme

Rusteloze benen syndroom veroorzaakt onaangename gewaarwordingen die tijdens inactiviteit beginnen, zoals liggend of zittend voor een langere periode, volgens de Mayo Clinic. De sensaties verminderen wanneer mensen opstaan en verplaatsen, zulke zoals door uitrekken, wrijven hun benen, pacing, wandelen of het uitoefenen. De Mayo Clinic Staten symptomen zijn doorgaans minder lastig gedurende de dag.

Oorzaken

Onderzoekers hebben opgebouwd een theorie voor de ontwikkeling van het restless legs syndroom, maar in de meeste gevallen de oorzaak blijft onbekend. Onderzoekers geloven dat RLS ontwikkelt als gevolg van een verstoring van de hersenen chemische dopamine, die berichten naar de hersenen om de spierbeweging controle, volgens de Mayo Clinic stuurt.

Risicofactoren

Meer dan de helft van de mensen die lijden aan het syndroom van de rusteloze benen ontwikkelen van hun genetica, volgens de Mayo Clinic. De kliniek staat dat onderzoekers potentiële locaties hebben gevonden op de chromosomen waar de genen voor RLS aanwezig kunnen zijn.

Zwangerschap kan risico van vrouwen verhogen voor RLS, vooral tijdens het derde trimester, volgens de Mayo Clinic. Echter na de geboorte die RLS meestal afneemt.

Symptomen

Rusteloze benen syndroom patiënten meestal ontwikkelen onaangename sensaties in hun benen, kuiten, dijen of voeten en hebben de neiging om te beschrijven de onaangename sensaties als kruipen, tintelend gevoel, kramp, kruipen, trekken, pijnlijke, jeukende, ongemakkelijk, pijnlijke en branden.

Diagnose

Een arts diagnose rusteloze benen syndroom op basis van symptomen, medische en familie geschiedenissen en de resultaten van een fysiek examen en tests, volgens het nationale hart-, Long- en bloed Instituut. Tijdens de fysieke examen controleert de arts onderliggende voorwaarden die RLS kunnen activeren. Bloedonderzoek worden gerangschikt op het meten van de ijzer, en de arts kan ook bestellen van spier en/of zenuwen testen. De resultaten van deze tests zal bepalen of een patiënt heeft een aandoening die RLS kan verergeren of als hij symptomen vergelijkbaar met RLS heeft.

Behandeling

Het Restless legs syndroom is geen remedie, volgens het nationale hart-, Long- en bloed Instituut. RLS kan echter worden behandeld. De doelstellingen van RLS behandeling bestaat uit het voorkomen of het verlichten van symptomen, verbetering van de kwaliteit van de slaap en corrigeren van een onderliggende aandoening die kan veroorzaken of verergeren van RLS.

Veranderingen in levensstijl en periodieke gebruik van medicatie behandelt milde gevallen van RLS, terwijl ernstige RLS is behandeld met dagelijkse medicatie.


gerelateerde artikelen