Spier pijn na krachttraining

June 1

Spier pijn na krachttraining

Als u met gewichten traint, zul je om te gaan met spierpijn van tijd tot tijd. Spierpijnen zijn een veelvoorkomende bijwerking van resistentie opleiding. Hoewel over het algemeen onschadelijk, kunnen spierpijn vervelend en een afschrikmiddel voor beginnende sporters. Krijgen een beter begrip van spierpijn kunt aanbrengen en minder van een belemmering voor de vooruitgang in de sportschool.

Typen

Er zijn twee soorten spier pijn vaak voorkomende volgende krachttraining. Er is een onmiddellijke pijn, vaak aangeduid als "branden" en vertraagde begin spierpijn (DOMS). Onmiddellijke pijn in het algemeen optreedt tijdens oefening en verdwijnt binnen een uur na de training. DOMS treedt overal van één tot twee dagen na een training en maximaal drie dagen kan duren.

Theorieën/speculatie

Onmiddellijke pijn is een gevolg van zure metabolische afval geproduceerd door opleiding. Het afval irriteert zenuwen in de spier te produceren van de tijdelijke het branden sensatie. De precieze oorzaak van DOMS is discutabel, hoewel recente theorie aan microscopische tranen in spieren en bindweefsel toeschrijft, volgens de American Council on Exercise. Als spieren genezen, begint de pijnlijke sensatie te verdrijven.

Oorzaken

Er zijn verschillende factoren die aan spierpijn bijdragen kunnen. Terwijl een van deze factoren pijn veroorzaken kan, is het over het algemeen een combinatie van twee of meer waardoor belangrijke spierpijnen. Opheffing van een zwaarder gewicht dan eerder een poging tot, uitvoeren van een onbekende oefening en nadruk op de excentrieke (verlagen) fase van een lift dragen allemaal bij tot spierpijnen. Elk van deze factoren kan bijdragen tot de micro-tranen die worden verondersteld om spierpijn veroorzaken.

Behandelingen

Er zijn verschillende manieren voor de behandeling van spierpijnen. Na een training, kan een afwisselend warm/koud douche helpen flush afval uit spieren. Epsom zout Baden kunt stijve spieren losser en trekken uit ontsteking. Massage en stretching zal helpen verkeer verhogen en snelheid genezing van de spier. Een korte, eenvoudige cardiovasculaire training zorgt in veel gevallen ook de toename van het verkeer nodig voor genezing.

Waarschuwing

Hoewel spierpijn een normaal, meestal onschadelijk neveneffect van opleiding, moeten beginners voorzichtig zijn niet te verwarren van pijn en letsel. Normale spierpijn neiging om geleidelijk cmon en van invloed zijn op beide zijden van het lichaam ook over een groot oppervlak. Als een spierpijn op plotseling komt, vergezeld gaat van een popping of scheuren geluid of een specifieke spier of gewricht beïnvloedt, is er mogelijk een ernstiger probleem. Verkleuring, bruine of paarse, geeft aan interne bloeden uit een spier scheuren. Onverklaarbare pijn moet worden onderzocht door een arts.


gerelateerde artikelen