Lijst van energieke gezonde voeding

August 13

Lijst van energieke gezonde voeding

Het vinden van gezonde voeding te verheffen uw energieniveaus is een uitdaging. Veel voedingsmiddelen geacht te worden energieke zijn hoog in suiker en ongezonde vetten en geen substantiële voedend voordelen bieden alleen een tijdelijke energieboost. Maar verschillende voedsel opties voorzien u van stabiele energie naast essentiële voedingsstoffen.

Langzame en snelle koolhydraten in citrusvruchten

Citrusvruchten, met inbegrip van sinaasappelen, citroenen en grapefruits, zijn voeding krachtpatsers die zowel snel-verteren en langzaam verteren koolhydraten, die zijn onderverdeeld in energie in het lichaam bieden, waardoor je het gevoel meer energiek. Citrusvruchten bevatten ook folaat, die helpt bij het omzetten van deze koolhydraten in energie. Volgens onderzoek van de Tufts University School of Nutrition Science en beleid zitten citrusvruchten ook vol met antioxidanten zoals vitamine C en fytochemicaliën die tegen chronische ziekten beschermen.

Energie-dichte pinda's en noten

Een 1-ounce portie noten bevat 11 gram langzaam-verteren, energie-dichte onverzadigde vetten, waardoor ze grote energiebronnen op lange termijn. Ze bevatten ook B-vitaminen, die helpen koolhydraten omzetten in energie. Bovendien, noten zijn gekoppeld aan een aantal voordelen voor de gezondheid, met inbegrip van de minder kans op hart-en vaatziekten, en bieden veel essentiële mineralen.

Complexe koolhydraten en B-vitaminen in gekookte havermout

Lijst van energieke gezonde voeding

Een kopje gekookte havermout bevat 4 gram vezels en complexe koolhydraten, waardoor het een kwaliteit bron van slow-verterende voedingsstoffen te houden u energiek urenlang 27 gram. Het bevat ook folaat en andere B-vitaminen, die de productie van energie uit koolhydraten vergemakkelijken. Volgens de Universiteit van Yale, wordt havermout ook gecrediteerd met het potentieel om te verlagen van het risico van hart-en vaatziekten te hebben.

Koolhydraten en eiwitten van Griekse yoghurt

Een 170 gram portie Griekse yoghurt bevat 6 gram koolhydraten en 17 gram eiwit, samen met B-vitamines, ter bevordering van de productie van energie uit koolhydraten. Plus, yoghurt wordt weergegeven om gastro-intestinale gezondheid via de gezonde bacteriën inhoud te bevorderen. Voeg in sommige bessen voor extra antioxidanten en meer eenvoudige en complexe koolhydraten.

Cafeïne en anti-oxidanten van donkere chocolade

Pure chocolade met 45 tot 59 procent cacao vaste stoffen bevat 43 milligrammen cafeïne per 100 gram serveren, geven u een korte-termijn boost van energie. Donkere chocolade is rijk aan antioxidanten bekend als flavanolen, verminderen van bloeddruk en verhogen de insulinegevoeligheid, volgens een studie gepubliceerd in het "American Journal of Clinical Nutrition" in maart 2005. Met mate geeft donkere chocolade u een snelle boost van energie terwijl het verbeteren van uw metabole gezondheid.


gerelateerde artikelen