Wat platte wratten lijken op het eerste gezicht?

September 14

Wat platte wratten lijken op het eerste gezicht?

Er zijn verschillende soorten wratten die kunnen worden weergegeven op verschillende lichaam van gebieden. Platte wratten kunnen voorkomen in vele gebieden, zoals de handen, armen of knieën. Deze pijnloos gezwellen meestal verschijnen op het gezicht en vlakke toppen hebben. Platte wratten zijn meestal gelijk met het huidoppervlak en licht bruin, roze of geel in verschijning.

Definitie

Een platte wratten is een kleine, goedaardige tumor die op de oppervlakte van de huid groeit, volgens the Merck Manual. Het wordt veroorzaakt door het humaan papillomavirus (HPV), die ongeveer 60 verschillende rassen heeft. Ze kunnen vervelend en lelijk, vooral wanneer ze op een zeer zichtbare gebied als het gezicht verschijnen. De National Institutes of Health (NIH) stelt dat platte wratten meestal invloed op kinderen, hoewel tieners en volwassenen kunnen hen te ontwikkelen.

Beschrijving

Platte wratten komen in een verscheidenheid van kleuren, van huidskleur tot roze, geelachtig of licht bruin. Ze zijn meestal plat, hoewel er een lichte verhoging van het getroffen gebied. Platte wratten zijn meestal pinhead-en kleinbedrijf, maar ze verschijnen meestal in grote clusters van 20 tot 100 wratten. Zij kunnen verschijnen overal op het gezicht, maar bij mannen zijn ze gemeenschappelijkst in de baard gebied.

Effecten

Platte wratten op het eerste gezicht hebben niet alle effecten van de slechte gezondheid, hoewel ze kunnen jeuken of af en toe worden pijnlijk. Ze kunnen schadelijke psychologisch vanwege de verlegenheid, vooral wanneer u beschikt over een grote platte wratten cluster. Ze zijn ook gevoelig te verspreiden of om terug te keren na een uitbraak is opgehelderd, omdat de HPV in het lichaam blijft.

Behandeling

NIH zegt dat over-the-counter remedies niet mag worden gebruikt op platte wratten op het gezicht. Deze behandelingen kunnen veroorzaken littekens die zeer zichtbaar als gevolg van de locatie, vooral wanneer gebruikt door een onervaren persoon. Een arts kan een juiste medicijnen voorschrijven of verwijderen van de wratten door bevriezing of branden. Meest platte wratten uiteindelijk zal verdwijnen zonder behandeling, maar dit kan maanden of jaren duren.

Voorzorgsmaatregelen

Platte wratten kunnen worden doorgegeven van de ene persoon naar de andere, met name door direct huid-op-huid contact. Ze kunnen ook worden overgebracht via het delen van items zoals handdoeken, die kunnen dragen en verspreiden van het virus.


gerelateerde artikelen