Hoe de berekening van de voedingsstoffen dichtheid

July 28

Hoe de berekening van de voedingsstoffen dichtheid

De dichtheid van de nutriënten is de inhoud van het vitamine of mineraal van een levensmiddel per energie-eenheid. Energie-inname, of calorie behoefte, wordt geregeld door de verzadiging en eetlust voor een groot deel. Energiebehoeften kunnen worden voldaan voordat een persoon behoefte aan vitaminen en mineralen wordt voldaan, adviseert Judy Anne Driskell en Ira Wolinsky in hun boek, "Nutritional Assessment of atleten." Calorie behoeften zonder voedingsstoffen behoeften kan leiden tot een tekort. De truc is om te kiezen van voedingsmiddelen die vullen beide behoeften op hetzelfde moment, of voedingsmiddelen die een goede voedingsstoffen soortelijke massa hebben. Geheel voedsel de neiging om de meeste voedingsstoffen voor hun calorieën. Nutriënten dichtheid kan worden berekend voor specifieke levensmiddelen met behulp van de Index van de voedingskwaliteit of INQ, rating-systeem.

Stap 1

Neem het bedrag van de voedingsstoffen per 100 gram en het verdelen van de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid (RDA) voor dat nutriënt voor uw leeftijd en geslacht. In een ei zijn er bijvoorbeeld 12,4 gram eiwit. De ADH voor een mannelijke volwassene is 63 gram eiwit. Dus geeft 12.4 gedeeld door 63 u over 0.1968.

Stap 2

Neem de calorieën per 100 gram van het voedsel en het verdelen van de aanbevolen dagelijkse calorie-inname voor uw leeftijd en geslacht. Het ei heeft 141 calorieën in 100 gram. De aanbevolen calorie-inname voor een actieve volwassen mannetje is 2900. Verdelen van 141 door 2900 geeft u ongeveer 0.0486.

Stap 3

Verdeel het nummer kreeg u de berekening van de RDA door het nummer heb je in de berekening van de calorie. Zo zal u nemen de 0.1968 en het verdelen van de 0.0486 om een antwoord dat ongeveer gelijk is aan vier. Als het eten tussen twee en zes is, wordt het beschouwd als een goede bron voor dat nutriënt of goede voedingsstoffen dichtheid hebben onder het INQ rating-systeem.

Tips

  • NuVal is een 100-point scoresysteem voor voedingsmiddelen die kan worden gebruikt in de supermarkt.

gerelateerde artikelen