De symptomen van de problemen van de bloedplaatjes

November 28

Bloedplaatjes zijn de kleinste soort van de bloedcellen; bloedplaatjes regelen het vermogen van het bloed stollen. Bloedplaatjes zijn onregelmatig gevormde, kleverige cellen dat groepje samen op een site van de wond om het bloeden te stoppen. Het bereik van normale bloedplaatjes is tussen de 140.000 en 440.000 bloedplaatjes per microliter, volgens the Merck Manual. Zowel teveel bloedplaatjes en te weinig kan leiden tot symptomen; symptomen kunnen ook worden veroorzaakt door drugs of ziekten die een remmende werking van bloedplaatjes acties, zelfs wanneer bloedplaatjes nummers normaal zijn.

Laag aantal bloedplaatjes symptomen

De meest voorkomende symptomen van lage bloedplaatjes zijn gemakkelijk blauwe plekken en bloedingen; symptomen plaats meestal pas bloedplaatjes onder de 50.000 per microliter dalen. In ernstige lage graven of trombocytopenie weergegeven pinpoint bloeden in de huid genoemd petechiae op de huid. Menstruatie kan ongewoon zware, en bloed kan worden gevonden in de urine of de stoelgang. Stoelgang die zwart worden weergegeven, kunnen grote hoeveelheden bloed bevatten. Neusbloedingen en bloeden tandvlees kunnen activiteiten zo eenvoudig als je tanden poetsen of blazen je neus volgen. Wanneer bloedplaatjes daling tot 10.000 tot 20.000 telt, zegt Merck spontane bloeden intern of in de hersenen kan voorkomen.

Twee zeldzame soorten trombocytopenie kunnen verschillende symptomen veroorzaken. Trombotische trombocytopenische purpura (TTP) en hemolytische uremisch syndroom zijn lage bloedplaatjes aandoeningen waar de daling trombocyten wordt veroorzaakt door meerdere stolsels vormen over het hele lichaam. Symptomen van lage bloedplaatjes aan deze aandoeningen gerelateerde kunnen abdominale pijn, hoofdpijn, toevallen, verwarring en hart aritmieƫn omvatten. Hemolytische uremisch syndroom veroorzaakt ernstige nierschade; urine kan worden bloody.

Verhoogde bloedplaatjes symptomen

Symptomen van teveel bloedplaatjes graven, of thrombocythemia, worden veroorzaakt door bloedklonters te vormen in de bloedsomloop die bloeddoorstroming blokkeren. Handen en voeten kunnen koud en tintelend; visie wijzigingen, hoofdpijn, pijn op de borst en duizeligheid kunnen optreden, zegt Merck. Neusbloedingen, tandvlees dat gemakkelijk bloeden en bloedingen in het maag-darmkanaal worden gezien wanneer bloedplaatjes graven zijn zowel te hoog als te laag.

Bloedplaatjes dysfunctie symptomen

Sommige symptomen van bloedplaatjes problemen worden veroorzaakt door ziekten en medicijnen die met de functie van de bloedplaatjes interfereren. Symptomen van bloedplaatjes dysfunctie omvatten gemakkelijk blauwe plekken en langdurig bloeden uit kleine verwondingen; normale dagelijkse activiteiten kunnen resulteren in het onverklaarbare blauwe plekken die je kan niet goed voor. Aspirine is een drug die bekend staat om haar anti-stolling effecten, het bestuurlijk centrum van de wetenschap van de gezondheid van Universiteit van Oklahoma. Von Willebrand ziekte, een erfelijke ziekte, interfereert met een eiwit dat helpt bloedplaatjes plakken aan elkaar.


gerelateerde artikelen