Complicaties van axillaire lymfeklieren chirurgie

April 18

Complicaties van axillaire lymfeklieren chirurgie

Tot voor kort werd de axillaire lymfeklieren chirurgie, de verwijdering van de lymfeklieren in de armen, routinematig uitgevoerd bij vrouwen met borstkanker. Omdat borstkanker soms naar de lymfeklieren verspreiden kan, de conventionele wijsheid gepostuleerd dat het veiliger was om de lymfklieren van vrouwen die borstkanker in plaats van het gevaar voor de toekomstige ontwikkeling van kanker in de lymfeknopen te verwijderen. Chirurgie van de axillaire lymfeklieren veroorzaakt vaak geen ernstige complicaties. De complicaties die vaak leiden tot lagere echter de kwaliteit van leven, het leidt artsen te herevalueren routine axillaire lymfeklieren chirurgie na de behandeling van het borst kanker, volgens een studie gepubliceerd in December 2002 de kwestie van het dagboek van kanker.

Gevoelloosheid

Chirurgie van de axillaire lymfeklieren veroorzaakt gevoelloosheid van de arm in tot 35 procent van de patiënten, volgens een studie gepubliceerd in oktober 1998 de kwestie van het dagboek van kanker. De zenuw die langs de achterkant van de arm loopt is soms beschadigd, gesneden of uitgerekt tijdens axillaire lymfeklieren chirurgie. Hierdoor gevoelloosheid, vaak in de oksel of langs de achterkant van de arm, zegt BreastCancer.org. De gevoelloosheid kan tijdelijk zijn of kan blijven bestaan tot aan vijf jaar of langer na de operatie.

Pijn en tintelingen

De tweede meest voorkomende complicatie van axillaire lymfeklieren chirurgie is pijn, die in ongeveer 30 procent van de patiënten die een van de procedure voorkomt, aldus de studie in de uitgave van 1998 van kanker. Deze symptomen kunnen ook worden veroorzaakt door schade aan de zenuwen in de arm als gevolg van de operatie. Pijn symptomen kunnen verdwijnen snel na de operatie, of zij kunnen duren vijf jaar of meer na de ingreep.

Zwelling en infectie

Zwelling, ook is genaamd lymfoedeem, een andere mogelijke complicatie van axillaire lymfeklieren chirurgie. Het komt bij ongeveer 15 procent van de ingrepen, volgens het artikel in de kwestie van oktober 1998. Bovendien komt de ontsteking van de arm aderen, met name die welke door de oksel, in ongeveer acht procent van de patiënten. In zeldzame gevallen kunnen een bloedstolsel vormen in een ontstoken ader, die extra medische aandacht vereisen. Infectie van de incisie site komt ook voor in ongeveer 8 procent van de ingrepen en vaak reageert goed op behandeling, indien vroeg, merkte verslagen BreastCancer.org.

Stijfheid en verminderde mobiliteit

Omhoog tot 8 procent van de patiënten ondergaan axillaire lymfeklieren chirurgie kan optreden meldt stijfheid, zwakte of beperkte mobiliteit in de bediende arm, het artikel in de uitgave van 1998 van kanker. Artsen adviseren vaak oefening en fysieke therapie na operatie arm mobiliteit en kracht te verbeteren.

Gevleugelde schouderblad

Een uiterst zeldzame complicatie van axillaire lymfeklieren chirurgie is een aandoening die bekend staat als gevleugelde schouderblad, wat in het schouderblad steken van de schouder resulteert, wanneer de arm wordt gehouden uit rechtstreeks. Deze aandoening wordt veroorzaakt door schade aan de motor zenuwen die houden van het schouderblad op hun plaats, zegt BreastCancer.org.


gerelateerde artikelen