Soorten enzymen in levensmiddelen

May 21

Soorten enzymen in levensmiddelen

Enzymen zijn eiwitten die ervoor zorgen dat veranderen in stoffen zonder zelf, worden gewijzigd volgens Medline Plus. Alle levende dingen bevatten enzymen te activeren van deze reacties, met inbegrip van planten en dieren. Er zijn meer dan 2.500 enzymen in voedsel die helpen met de spijsvertering en fungeren als anti-oxidanten, volgens's werelds gezondste voedingsmiddelen website.

Bromelaïne

Bromelaïne is een enzym dat gevonden in ananas. Het is een protelytic enzym, wat betekent dat het helpt om te verteren of breken van de eiwitten. Bromelaïne voorkomt bovendien dat bloed stremmen, volgens het Memorial Sloan-Kettering Cancer Center. Het wordt ook gebruikt als een actueel agent voor huid debridement voor burn wonden en als een anti-inflammatoire fungeert. Bromelaïne kan ook helpen dat remt de groei van tumorcellen, verklaart Memorial Sloan-Kettering.

Papaïne

Papaïne is een eiwit-verteren enzym in de papaja gevonden. Papaïne ook helpt om ontsteking te verminderen, en is gebruikt om te helpen de genezing van brandwonden, volgens the World's Healthiest Foods Website.

Superoxide Dismutase

Superoxide dismutase of SOD, is een anti-oxidant enzyme gevonden in grote hoeveelheden in jonge spruiten. Als een antioxidant beschermt het cellen tegen toxische stoffen bekend als superoxide radicalen, volgens het Memorial Sloan-Kettering Cancer Center. Schade door vrije radicalen cellen wordt geassocieerd met veroudering, volgens de Ohio State University.

Katalase

Katalase is ook een anti-oxidant enzym gevonden in hoge concentraties van jonge spruiten, volgens's werelds gezondste voedingsmiddelen website. In cellen zet katalase waterstofperoxide in water en zuurstof, volgens de Protein Data Bank.

Glutathion Peroxidase

Als een antioxidant katalyseert het peroxidase enzym glutathion de vermindering van de hydroxyperoxides.

Lipase

Veel planten bevatten het enzym lipase. Lipase helpt om te verteren vet. Je lichaam maakt gebruik van de enzymen die je eet om te helpen met uw spijsvertering, volgens de website van de gezondste voedingsmiddelen van de wereld, en het maakt gebruik van eigen enzymen om hulp bij het orgel regeneratie.

Saccharidases

Het saccharidase enzym helpt u om te verteren van koolhydraten. Het is belangrijk op te merken dat dit enzym, koken voedsel vernietigt zegt the World's Healthiest Foods Website.


gerelateerde artikelen