Hoe te verwijderen een fiets voorvork en de stuurpen

May 30

Hoe te verwijderen een fiets voorvork en de stuurpen

Het verwijderen van de voorvork en de stuurpen van uw fiets is niet een professionele taak. Met een beetje elleboog vet, kunt u gemakkelijk omwisselen een nieuwe stam of een nieuwe vork zonder kabels knippen of een beroep op uw lokale fiets-professionals. De standaard systeem voor fietsen is een threadless stam en vork, die de schroefdraad stengels van oudere fietsen vervangt. Wijzigen van een threadless stam en vork vereist een set van hex slagmoersleutels en niets anders; u hoeft niet te verwijderen uw headset om te voltooien een swap. Als u wilt het vervangen van een vork, zorg ervoor dat het is de juiste maat voor uw frame en wiel en dat u hebt compatibel remmen voordat u begint met de swap.

Stap 1

Verwijder het voorwiel uit de vork. Quick release spiesjes daalt het wiel vrij weg zodra u los van de release. Koppel vervolgens uw velg remmen doordat één uiteinde van de kabel van de rem mechanisme. U hoeft niet te snijden van de kabel te verwijderen.

Stap 2

Verwijder de remmen van je voorvork. Voor V-brakes zijn er twee voorwaarts gerichte hex bouten gelegen op een paar duim naar beneden van de headset aan beide zijden van de vork. Remklauw remmen hechten aan een enkel punt boven het wiel. De hex bout los en schuif het mechanisme van de bout en rem uit de mount voor beide rem-ontwerp. U hoeft niet om de kabel los te maken. Schijfremmen zijn gekoppeld aan de vork in de buurt van de as van uw wiel met hex bouten en zijn gemakkelijk te verwijderen.

Stap 3

Draai de vier hex bouten die de duwbeugel aan op de stengel sluit. Los van deze bouten een paar bochten tegelijk, schakelen bouten om te houden van de spanning, ja, totdat alle vier los zijn en het stuur vrij kan draaien. Draai de bouten van de rest van de weg en het stuur van de stengel geheel verwijderen. U hoeft niet te loskoppelen van alle kabels, maar misschien wilt u uw Stuur naar uw frame te houden uit draaien of het trekken van de kabels te binden.

Stap 4

Los de hex bout waarmee de hoofdtelefoon top GLB wordt beveiligd. Deze bout niet onder een heleboel spanning en moet gemakkelijk te verwijderen. Zodra het bovenste GLB is verwijderd, glijden de spacers boven de stam.

Stap 5

Draai de twee hex bouten, die de stengel aan de stuurinrichting buis klem. Zodra u deze bouten iets losgemaakt hebt, moeten uw stuurpen en de resterende spacers Schuif omhoog en uit de stuurinrichting buis. Nu kunt u de gehele vork uit de headset schuiven door te trekken naar beneden op de vork.

Waarschuwingen

  • Wanneer aanscherping van uw nieuwe stam aan het stuur en sturing van de buis, neem de tijd en zorg ervoor dat alles is correct uitgelijnd en veilig aangescherpt. Met losse stuur kan ongelooflijk gevaarlijk zijn tijdens een ritje. Draai de bouten die de duwbeugel aan op uw stam gelijkmatig sluit tot spanning wordt verdeeld over alle vier en de duwbeugel volledig veilig is.

Tips

  • Als u bouten en spacers verwijdert, plaats ze op een vel papier genummerd in de volgorde die u moeten zult om ze terug op. Hierdoor worden alle uw bouten en spacers teruggaan waar ze thuishoren.

Wat die u nodig hebt

  • Hex Slagmoersleutel set
  • Fiets vet

gerelateerde artikelen