Waarom Is slechter dan suiker kunstmatige suiker?

May 2

Kunstmatig vervaardigde zoetstoffen goedgekeurd door de Amerikaanse Food and Drug Administration omvatten sacharine, aspartaam en sucralose--ook bekend als gelijke Sweet'N Low en Splenda, respectievelijk. Deze kunstmatige suikers zijn vaak in contrast met sacharose, regelmatige lijstsuiker afgeleid van suikerriet. Er zijn verschillen tussen kunstmatige suikers en lijstsuiker voor gewichtsbeheersing, tandheelkundige gezondheid en diabetes of kunstmatige suikers zijn slechter dan lijstsuiker is echter ter discussie.

Verwijzigingen voor kanker

Terwijl de American Heart Association uw dagelijkse inname van toegevoegde suikers aan ongeveer 6 tsp. voor vrouwen 9 tsp. voor mannen houdt stelt, is niet consumeren lijstsuiker direct gekoppeld aan ontwikkeling van kanker. Daarentegen voor decennia heeft controverse omgeven kunstmatige zoetstoffen en haar banden met kanker. Het National Cancer Institute stelt echter dat op het moment van publicatie, onderzoeken niet is gebleken een definitieve verband tussen kanker en kunstmatige zoetstoffen in de mens.

Gewichtscontrole

Terwijl 1 g lijstsuiker--ongeveer 1/4 tsp.--4 calorieën bevat, bevatten kunstmatige zoetstoffen bijna geen calorieën. Dit is een aantrekkelijke optie voor mensen die gezoete smaak zonder de extra calorieën willen. Echter, hoewel kunstmatige zoetstoffen geen calorieën bevatten, hun zoetheid, die veel zoeter dan lijstsuiker van hetzelfde bedrag is, kan bevorderen gewichtstoename. Een beoordeling van de studie in juni 2010 de kwestie van "The Yale Journal of biologie en geneeskunde" merkt dat kunstmatige zoetstoffen gewichtstoename bevorderen kunnen, juist omdat de zoetheid suiker verslaving en dus meer consumptie van suikerhoudende calorie voedsel bevordert.

Dieet

Koolhydraten zijn de belangrijkste met betrekking tot de factor in het dieet van een diabetische. Omdat de tabel suiker is een koolhydraat, kan het bloedsuikerspiegel spike. Kunstmatige zoetstoffen, aan de andere kant, zijn vervaardigd en suiker niveaus niet verhogen omdat zij geen koolhydraten. Het toevoegen van kleine hoeveelheden smaken voedsel intenser dan lijstsuiker van hetzelfde bedrag doet. De kunstmatige zoetstoffen die u gebruiken wilt als u diabetes moet worden goedgekeurd door een arts of diëtist.

Dental Health

Kunstmatige suikers van invloed op je tanden anders dan lijstsuiker, ook doet. Lijstsuiker is bekend dat het verval van tanden, terwijl kunstmatige suikers niet. Echter als je dieet soda, waarin toegevoegde kunstmatige suikers drinkt, nog steeds mogelijk risico op tandbederf. Dieet frisdrank bevatten fosforzuur en citroenzuur, die glazuur erosie, volgens de American Dental Association, bevorderen kan hoewel het onderzoek hierover nog voorlopig is.


gerelateerde artikelen