Olijfolie & constipatie

November 14

Olijfolie & constipatie

Olijfolie is gewonnen uit de vrucht van olijfbomen, die inheems in het Middellandse-Zeegebied maar nu gekweekt in vele landen. Olijfolie bevat een scala aan gezonde voedingsstoffen, zoals oliezuurgehalte, palmitine en vette zuren, die veel voordelen bieden. De eigenschappen zijn geweest met betrekking tot de aders verhinderen verstopt raken, maar het is ook nuttig voor intestinale gezondheid en darm reinigt goed bestudeerde. Handhaven van de normale stroom door de darmen en het stimuleren van de stoelgang voorkomt u dat de darmen steeds verstopt, of die erdoor beïnvloed.

Samenstelling van olijfolie

De samenstelling van olijfolie verschilt per beoefenaar, regio, hoogte, tijd van de oogst en de winning proces, maar het bevat voornamelijk triglyceriden zoals oliezuur, palmitinezuur en omega vetzuren. Oliezuur is een enkelvoudig onverzadigde vetten beschouwd als gezond voor de cardiovasculaire en gastro-intestinale systemen. Olijfolie bevat ook krachtige antioxidanten zoals vitamine E, carotenoïden, hydroxytyrosol en esters daarvan, met inbegrip van oleocanthal en oleuropein. Veel onderzoekers hebben gespeculeerd dat olijfolie mogelijk deels verantwoordelijk voor de lage incidentie van hart-en vaatziekten en intestinale problemen gezien in de mediterrane volkeren in vergelijking met de Amerikanen, volgens 'voeding en volksgezondheid. Hogere consumptie van rode wijn en groenten samen met meer vakantiedagen zijn andere waarschijnlijk factoren.

Olijfolie en de darmen

Zoals meest olieachtige stoffen is olijfolie een smeermiddel dat kan lijn van de darmen en voorkomt dat kleverig, onverteerd voedsel of fecale materie verstopping van de darm lumen of steeds beïnvloed binnen de intestinale plooien, zoals aangehaald in "Biochemische, fysiologische en moleculaire aspecten van de menselijke voeding." Verder, schrikken de omega-3 vetzuren ontsteking en giftige opbouw binnen de mucosal voering van de darmen.

Olijfolie heeft ook milde laxerende eigenschappen, waardoor het verzachten van de ontlasting en regelmatige stoelgang bevordert. Nog, het heeft de neiging te verminderen intestinale contracties. Oleocanthal toont anti-inflammatoire eigenschappen die lijken op de drug ibuprofen, die met inflammatoire intestinale aandoeningen zoals colitis ulcerosa helpen kan. In een zin, kan colitis verstoppen darmen met ontsteking en zwelling. Hydroxytyrosol is een krachtige antioxidant binnen olijven en sommige studies suggereren dat er beschermende eigenschappen tegen bepaalde kwaadaardige tumoren, waaronder bronnen die groeien in de darmen, volgens "Menselijke biochemie en ziekte." Intestinale tumoren kunnen worden groot genoeg om te blokkeren of verstoppen van de darmen.

Andere voordelen van olijfolie

Naast het bevorderen van gastro-intestinale gezondheid, olijfolie heeft bewezen dat zij heilzaam zijn voor cardiovasculaire gezondheid omdat het helpt om bloed cholesterolniveaus, met name schadelijke LDL-cholesterol die kan verstoppen slagaders, volgens "Prescription for Nutritional Healing." Olijfolie kan ook lagere niveaus van de bloedsuiker en bloeddruk. Verder, olijfolie saldi omega vetzuren ratio's door het verhogen van de omega-3 en omega-6 vetzuren, verdringt die wordt beschouwd als het verminderen van ontstekingsreacties in het lichaam. Olive oil anti-oxidant activiteit staat centraal in het effect ervan op kanker processen, en vermindering van de schadelijke vrije radicalen helpt ook met weefsel veroudering gerelateerde oxidatieve schade.

Andere voedingsmiddelen die darmen ontstoppen

Naast olijfolie zijn veel vezelrijk voedsel nuttig voor het reinigen en ontstoppen van de darmen. Fruit zoals citroenen en sinaasappels bevatten oplosbare vezels en vitamine C, een sterke antioxidant. Groenten zoals spinazie en broccoli zijn hoog in onoplosbare vezels en chlorofyl, ter bescherming van het spijsverteringskanaal. Granen zoals zemelen vlokken zijn uitstekende bronnen van vezels, die absorberen van water in de darmen en stoelgang bevorderen. Psyllium husk is vooral absorberend en fungeert als een efficiënte veegmachine voor puin en toxines in de darmen. Tot slot, het drinken van veel van het gezuiverde water kan handelen om te ontstoppen van het spijsverteringsstelsel en een verscheidenheid van kruiden remedies kan stimuleren van de contracties van de darm en constipatie te verlichten.


gerelateerde artikelen