Wat zijn de tekenen en symptomen van een spier nek getrokken?

October 30

Wat zijn de tekenen en symptomen van een spier nek getrokken?

Getrokken spier is een alternatieve term voor een spierspanning. Ofwel manier, het klinkt-- en is--pijnlijk. In zijn boek, "Conservatieve beheer van cervicale wervelkolom syndromen," Donald Murphy, DC, definieert een hals strain als een gedeeltelijke of volledige scheuren van de spieren en geassocieerde weefsels ter ondersteuning van de nek. Weten de tekenen en symptomen patronen van deze schade kunt onderscheiden van andere voorwaarden en passende behandeling besluiten te vergemakkelijken.

Spierspanning of iets anders

Medische literatuur gooit vaak nek stammen met andere soorten eenvoudig of ongecompliceerd, nekpijn. Dit wordt gedaan om een onderscheid te maken tussen deze voorwaarden en ingewikkelder nek problemen, zoals hernia, infectie, artritis of tumoren. Maar ongecompliceerde gevallen van nekpijn kunnen verder worden gedifferentieerd. Een ware getrokken of gespannen nek spier kan meestal worden onderscheiden van andere bronnen van ongecompliceerde nekpijn door te kijken op hoe de pijn begon. Trekken van een spier, vereist een element van kracht. Dit betekent dat een val, de schok of de gespierde inspanning de schade precipitaten. Te lang achter de computer zitten of slapen in een lastige positie kan leiden tot symptomen lijken op een spier getrokken nek, maar deze activiteiten geen invoeren de soorten troepen nodig te scheuren van de spier of geassocieerde weefsels in de nek. De timing van het begin van de symptomen is een nuttige aanwijzing. Plotselinge pijn geassocieerd met een kracht of inspanning is kenmerkend voor een getrokken nek spieren.

Wat maakt het gevoel erger

Wanneer spiervezels en bijbehorende structuren scheuren, wordt de inhoud van de vezels in de nabijgelegen weefsels morsen. Kleine bloedvaten zijn ook vaak heen en weer geslingerd, waardoor bloed te lekken in het milieu. Dit resulteert in gelokaliseerde ontsteking en pijn. De pijn zal worden gelokaliseerd aan de kant van de geblesseerde spier. Deze pijn is doorgaans achy kan, maar het scherp met beweging. De beschadigde spier voelt erger wanneer het onder spanning, is dus een nieuw gespannen spier stretching pijnlijk is. Probeert te sterk het contract van de beschadigde spier is tevens pijnlijk. Verhoogde pijn terwijl het duwen van het hoofd tegen weerstand wordt verwacht met een getrokken spier. De geblesseerde spier is tevens inschrijving als gedrukt op of wreef.

Wat maakt het beter te voelen

Een getrokken spier voelt beter wanneer geplaatst in een positie van rest. Dit is in tegenstelling tot vele andere soorten van nek-stijfheid die beter met beweging voelen of lichte stretching. De beste EHBO behandelingen voor een getrokken spier-blessure omvatten rest en ijs van toepassingen. Deze maatregelen helpen verminderen ontsteking en meestal maak een getrokken spier zich beter voelt. Volgens een review artikel verschenen in 2012 in de "internationale wetenschappelijke Research Network", kunnen deze maatregelen ook bloeden en zwelling verminderen en minimaliseren van de littekenvorming in de buurt van de scheur.

Zou het iets anders?

Richtsnoeren van de medische universiteit van Wisconsin waarschuwen dat bepaalde symptomen in aanwezigheid van nekpijn op iets ernstiger dan een getrokken spier duiden kunnen. Onverklaarbaar gewichtsverlies, koorts of koude rillingen, recente infectie, gevoelloosheid of zwakte in de armen of de benen en de pijn die 's nachts erger is of tijdens de rest duiden meestal op een probleem dan een getrokken spier en een bezoek aan uw arts moet worden gevraagd. Medische evaluatie kan ook nodig zijn in geval van traumatisch letsel aan de hals om te bepalen of er enig verlies van spinale stabiliteit. Belangrijke trauma aan de nek kan de ligamenten of de botten die het ruggenmerg bescherming beschadigen.


gerelateerde artikelen