Voedingsstoffen voor de temporale kwab

June 12

Uw temporale lobben zijn gelegen op de linker- en rechterkant van je hersenen, uit te breiden onder uw tempel naar de achterkant van je hoofd. De kwabben bevatten miljarden van hersencellen, met inbegrip van de zenuw netwerken belangrijk voor visuele verwerking, auditieve verwerking en geheugen. Diverse voeding voedingsstoffen bijdragen aan de gezondheid van uw temporale kwab en misschien spelen een rol bij het voorkomen van ziekten van de temporale kwab.

Omega-3 vetzuren

Omega-3 vetzuren spelen een belangrijke rol in de gezondheid van uw limbisch systeem, een netwerk van zenuwen gelegen in de temporale kwab. Uw limbisch systeem helpt bij het reguleren van impuls control, emotionele regulatie, leren en angst. Een studie gepubliceerd in de "International Review of Psychiatry" in 2006 blijkt dat omega-3 vetzuur tekortkomingen de normale ontwikkeling van het limbisch systeem, wat leidt tot gedrags verstoringen zoals abnormale agressie kunnen verstoren. Dientengevolge, het consumeren van voedingsmiddelen die rijk zijn aan omega-3 vetzuren--met inbegrip van vis en noten--tijdens de kindertijd en adolescentie kan spelen een rol in de ondersteuning van normale temporaalkwab functie later in het leven.

Vitamine B-6

Consumptie van vitamine B-6 kan ook helpen ondersteuning juiste temporaalkwab werking. Een aantal zenuwcellen binnen uw temporale kwab is afhankelijk van serotonine voor een correcte communicatie. Serotonine signalering binnen uw temporaalkwab helpt bij het reguleren van uw stemming en stemmingsstoornissen zoals depressie voorkomt. De vitamine B-6 uit uw dieet helpt je hersenen produceren van serotonine, helpen om voldoende serotonineniveaus vereist voor de verordening van de goede sfeer te handhaven. Voedingsmiddelen rijk aan vitamine B-6--zoals bananen, pluimvee en aardappelen--helpen bevorderen van goede serotonine signalering binnen uw temporaalkwab opnemen.

Folaat

Het consumeren van folaat of vitamine B-9, misschien ook helpen handhaven van de gezondheid van uw temporale kwab. U kunt ontwikkelen temporaalkwab schade als gevolg van neurodegeneratieve aandoeningen zoals Alzheimer. Deze schade aan de temporale kwab kan leiden tot de veranderingen van de persoonlijkheid, de stemming storingen en de bijzondere waardevermindering van geheugen die bij Alzheimer patiënten ontwikkelen kunt. Folaat deficiëntie kan verhogen het risico van het ontwikkelen van de ziekte van Alzheimer, volgens een studie gepubliceerd in het "American Journal of Clinical Nutrition" in 2004. Dientengevolge, kan folaat deficiëntie te voorkomen door het eten van folaat-rijk voedsel--zoals spinazie en bieten--helpen verminderen uw risico op de ziekte van Alzheimer.

Waarschuwingen

Terwijl sommige voedingsstoffen kunnen genieten van de gezondheid van uw temporale kwab, kan overconsuming andere voedingsstoffen verhogen uw risico van temporaalkwab schade. Bijvoorbeeld, als u hebben gediagnosticeerd of slecht gecontroleerde temporale kwab epilepsie, u vangsten als een neveneffect ondervinden kunt van de consumptie van grote hoeveelheden van gamma-linoleenzuur, supplementen een soort omega-6 vetzuren gevonden in primrose olie. Als u geïnteresseerd bent in het consumeren van primrose olie, praat met uw arts over het mogelijke risico van suppletie en Raadpleeg uw arts voor abnormale bijwerkingen tijdens de behandeling.


gerelateerde artikelen