Vier belangrijke bronnen van eiwit

October 18

Vier belangrijke bronnen van eiwit

Overzicht

Eiwitten ondersteunt spiergroei, helpt bij het vervoer van zuurstof naar het bloed en inherent is aan de ontwikkeling van huid, haar en nagels. De Harvard School of Public Health stelt vast dat een ontoereikende hoeveelheid eiwitten consumeren groei mislukking, aantasting van de spier massa, slechte immuniteit veroorzaakt en verminderde functie van het hart en de ademhalingswegen. De minimale hoeveelheid eiwit die je per dag, volgens het Institute of Medicine eten moet, is 10 procent van je dagelijkse calorieën. Het kiezen van magere eiwitbronnen te minimaliseren uw inname van verzadigd vet.

Vlees en vis

Vier belangrijke bronnen van eiwit

Vlees, zoals rundvlees, varkensvlees, lamsvlees en bison, is een uitstekende bron van proteïne. Bij het kiezen van vlees, is het belangrijk om te overwegen wat er samen met het eiwit, echter. Zes ounces porterhouse steak biedt 38 gram eiwit, maar het is uitzonderlijk hoog in verzadigd vet. Overconsumptie van verzadigd vet kun je risico op de ontwikkeling van chronische ziekten zoals diabetes en hart-en vaatziekten. Selecteer mager bezuinigingen zoals varkenshaas en flank steak. Overwegen beperking van je totale inname van rood vlees tot slechts een of twee keer per week, en een gedeelte van 6 ounce of minder consumeren. Vis is een goede bron van eiwit dat ook hart-gezonde omega-3 vetzuren, vitamine D en selenium biedt. Omega-3 vetzuren helpen verbeteren van de gezondheid van het hart. In een artikel landmeetkunde 20 studies over de visconsumptie en gezondheid van het hart, de "Journal van de American Medical Association" gemeld dat er sterke aanwijzingen dat een of twee 3-ounce porties vette vis eten een week uw risico vermindert overlijden aan hart-en vaatziekten met 36 procent. Zalm, makreel, ansjovis en sardines bieden de meeste voordelen.

Soja

Vier belangrijke bronnen van eiwit

Soja is de enige groente die een complete aminozuur profiel biedt. Soja-eiwit is beschikbaar in de vorm van sojabonen--zoals edemame--tofu en vlees "substituten." De Harvard School of Public Health raadt het eten van twee tot vier porties soja per week. Bewijs dat soja een "wonder voedsel, is" het aanbieden van hulp bij menopauze symptomen, voorkomen van bepaalde kankers en helpen met gewichtsverlies, nog onduidelijk is.

Eieren

Vier belangrijke bronnen van eiwit

Eieren zijn een goedkope, veelzijdige bron van eiwitten. Een groot ei bevat 6 gram eiwit, 4 gram die zijn opgenomen in het wit. Eieren hebben een heleboel cholesterol, maar recent onderzoek--zoals opgemerkt door de voedingsdeskundigen in Harvard--suggereert dat dieetcholesterol menselijk bloedcholesterol niet sterk beïnvloedt. Het feit dat eieren bevatten een aantal belangrijke voedingsstoffen zoals vitaminen B-12 en de D en de mineralen zoals riboflavine en folaat laten een goede aanvulling op een dieet. Als u bezorgd over cholesterol bent, haal het meeste uit uw ei-gerechten met de blanken. Eieren ook bieden grotere verzadiging en kunnen bijdragen tot gewichtsbeheersing als toonde door een studie in the "Journal van de American College of Nutrition" in 2005. Wanneer onderzoekers deelnemers sensaties van volheid vergeleken na het eten van een bagel gebaseerde ontbijt of ontbijt op basis van eieren, werd opgemerkt dat het ei ontbijt meer tevredenheid geïnduceerde en tot minder over het geheel genomen op korte termijn voedselinname leidde.

Noten, zaden en peulvruchten

Vier belangrijke bronnen van eiwit

Noten, zaden en peulvruchten zijn belangrijke bronnen van eiwitten, vooral als u een vegetarisch dieet consumeren. Volgens een rapport van voeding voor het leven, noten en zaden bevatten 10 tot 25 procent eiwit, en sommige van de beste bronnen om te kiezen zijn pompoen, sesam en zonnebloem zaden en amandelen, paranoten en pistachenoten. De vlinderbloemenfamilie bestaat uit bonen, erwten en linzen. Ze worden niet alleen ingepakt met eiwit, ze zijn een grote bron van vezels en andere belangrijke voedingsstoffen. Peulvruchten zijn ook laag-glycemische, wat betekent dat ze niet bloedsuikerspiegel verhogen als u hebt, of voor diabetes dreigen.


gerelateerde artikelen