Medicatie opties voor een C-Section

March 21

Medicatie opties voor een C-Section

Cesarean secties (c-profielen) omvatten ongeveer 30 procent van de geboorten in de Verenigde Staten, meldt de Nemours-Stichting. Alle cesarean secties, zoals elke andere grote operatie, worden gedaan onder verdoving. Anesthesie voor cesareans valt uiteen in twee categorieƫn: regionale en algemene. Ongeveer zijn 95 procent van de cesareans in de Verenigde Staten gedaan onder regionale verdoving, Gilbert-Grant, MD, Staten in het artikel, "Anesthesie voor Cesarean levering" op UpToDate.com.

Spinale anesthesie

Vele cesarean secties worden gedaan onder spinale verdoving, een regionale verdoving die numbs uit het midden van de borst naar beneden. Spinals werken snel, waardoor ze een goede keuze voor cesarean leveringen waar tijd is van essentieel belang, zoals die voor foetale nood of complicaties gedaan. Een mogelijke complicatie is placenta abruption, waar de placenta scheidt van de wand van de baarmoeder, waardoor bloedingen en foetale bloedtoevoer afneemt. Spinale anesthesie is iets gemakkelijker te doen technisch dan epidurale verdoving en is bijna onmiddellijk van kracht.

Spinale anesthesie minimale effect heeft op de baby en, in het algemeen, duurt enkele uren. Aangezien de gemiddelde cesarean 30 minuten tot een uur duurt, geeft dit genoeg tijd voor chirurgen om te werken. De spinale naald wordt echter verwijderd meteen nadat de medicijnen worden geĆÆnjecteerd, dus er is geen manier om de hoeveelheid drugs gegeven voor een uitzonderlijk lange chirurgie, zoals een keizersnede bemoeilijkt door hysterectomie te verhogen. Morfine is vaak ingespoten met de Spinale anesthesie, die 12 tot 24 uur duurt, anesthesist Gareth Kantor, M.D., van de Case Western Reserve University staat op NetWellness.com. Dit helpt met postoperatieve pijn. Regionale anesthesie kan ook leiden tot maternale hypotensie, die kan invloed hebben op de bloedstroom aan de baby, dus voldoende vloeistof intraveneus gegeven moet worden. Spinale hoofdpijn kan ook optreden als spinale vloeistof op de injectieplaats lekt; echter, met hedendaagse kleiner naalden, dit is ongewoon.

Epidurale

Cesarean secties zijn vaak gedaan onder epidurale verdoving, een regionale anesthesie, vooral als de cesarean was niet gepland en tijdens arbeid omwille van de nonemergent, maar noodzakelijke wordt gedaan. In de epidurale anesthesie, wordt een katheter overgelaten in plaats, dus medicatie kan worden gegeven, desgewenst tijdens arbeid. Als de cesarean voor milde foetale nood wordt gedaan of mislukking van de arbeid aan de vooruitgang en een epidurale katheter is al in plaats en goed werkt, kan het worden gebruikt voor de operatie. Een voordeel van de epidurale katheter is dat de drugs kunnen worden gegeven continu tijdens de operatie of opnieuw toegediend als nodig. Epidurale anesthesie kan ook worden gegeven voor een geplande cesarean. Sommige ziekenhuizen laat epidurale katheters in plaats voor een dag of zo en beheren van pijn medicatie via hen, volgens Dr. Kantor.

Algemene anesthesie

Narcose wordt meestal gebruikt voor cesarean secties gedaan als noodsituaties, want het is sneller om een vrouw te slapen onder narcose dan plaats aan een spinale of epidurale naald. Ernstige foetale nood of een ware obstetrische noodsituatie is narcose de snelste optie. Echter kan narcose veroorzaken respiratoire depressie bij pasgeborenen, de Amerikaanse vereniging van de zwangerschap stelt, zodat de operatie gebeuren moet, nadat de verdoving wordt gegeven. Omdat de narcose in noodsituaties wordt gegeven, is er een goede kans dat de moeder iets heeft te eten of drinken in de laatste acht uur, dat verhoogt haar kans op aspiratie pneumonie, verklaart Brigham and Women's Hospital. En aangezien ze in slaap, ze geen deel uitmaken van haar baby's eerste momenten op aarde. Pijn direct na de operatie is meestal groter na algemene dan met regionale anesthesie, omdat de pijn is meestal nog aanwezig voor enkele uren na de regionale anesthesie. Dit kan interfereren met de binding van rechts na de geboorte.


gerelateerde artikelen