De geschiedenis van honkbal tijdens de jaren 1930 tot de jaren 1950

March 13

De geschiedenis van honkbal tijdens de jaren 1930 tot de jaren 1950

Honkbal was volledig ingebakken in de Amerikaanse culturele ervaring aan het begin van de jaren 1930. Veel van dit was het gevolg van de home-run slugging Babe Ruth, die trok fans aan het spel vanwege zijn vermogen om de lange bal en zijn outsized persoonlijkheid. Baseball's greep op het Amerikaanse publiek zou groeien in de komende twintig jaar dramatisch.

Honkbal integratie

Major league baseball had al de eerste helft van de 20e eeuw, een sport voor witte spelers alleen. Afro-Amerikanen speelde honkbal in de Negro Leagues en velen waren briljant atleten. Maar baseball geschiedenis veranderde toen de Brooklyn Dodgers ondertekend Jackie Robinson. In 1947 geïntegreerd Robinson major league baseball. Hij verdroeg racistisch gedrag en attitudes van fans, tegenstanders en teamgenoten. Niettemin, Robinson doorstaan en bloeide. Hij sloeg.297 en won de Rookie of the Year Award in 1947. Zijn 10-jarige carrière leverde hem een plek in de baseball Hall of Fame. Nog belangrijker, Robinson geëffend voor Afro-Amerikanen en andere minderheden in te voeren van de major league. Hij speelde ook een belangrijke rol in de burgerrechtenbeweging, fungeren als een rolmodel voor iedereen die wilde afbreken van sociale belemmeringen.

Yankee overheersing

De Yankees had zich gevestigd als een van de betere teams baseball's in de jaren 1920 toen zij drie World Series-kampioenschap won. Ze werd echter de beste algehele van honkbalteam in de jaren 1930 en 1940. Door het vegen van de Chicago Cubs in vier rechte wedstrijden wonnen ze de wereldreeks van 1932. Die overwinning featured Babe Ruth beroemde bellen zijn schot wanneer hij wees naar de veld tribunes bij Wrigley Field voordat bashing een lange home run en vervolgens de belegerde Cubs lachen als hij de honken omcirkeld. De Yankees won vier rechte World Series titels tussen 1936 en 1939 en voegde vier meer World Series titels in de jaren 1940.

All-starwedstrijd

De All-Star game werd voor het eerst gespeeld in 1933 en was zo succesvol dat de jaarlijkse wedstrijd tussen de beste spelers in de American en nationale competities bekend is geworden als de "Midsummer Classic". De eerste All-Star game werd gespeeld in Chicago's Comiskey Park. De American League won met 4-2 in een spel dat featured een Babe Ruth homerun. De All-Star game zouden fungeren als de enige ontmoeting tussen spelers in beide competities naast de World Series tot honkbal begon interleague spelen in 1997.

Ster spelers

Honkbal zag een generatie van sterren spelen in de jaren 1930 en 1940. Misschien waren de twee beste van de era Joe DiMaggio van de New York Yankees en Ted Williams van de Boston Red Sox. DiMaggio was een briljante center fielder die het spel van de beste all-round speler was tot Willie Mays begon te spelen in de jaren 1950. Vele historici beschouwen Williams als de beste slagman in honkbal geschiedenis. De National League gekenmerkt door supersterren zoals Stan Musial van de St. Louis Cardinals, Mel Ott van de New York Giants en Gabby Hartnett van de Chicago Cubs.


gerelateerde artikelen