Laryngopharyngeal Reflux

April 4

Laryngopharyngeal Reflux

Uw strottenhoofd, meestal genoemd je strottenhoofd, bevindt zich aan de bovenkant van de luchtwegen leidt naar uw longen. Uw keelholte is de doorgang achter uw neus en mond. Het is onderdeel van zowel uw ademhalings- en spijsverteringsproblemen systemen, voeren lucht naar het strottenhoofd en voedsel aan de slokdarm. Wanneer de maaginhoud terug komen in uw slokdarm, hebt u gastroesophageal terugvloeiingsziekte of GERD. Als die inhoud wat uw keelholte bereiken en in uw strottenhoofd morsen, zegt u laryngopharyngeal reflux of LPR.

Tekenen en symptomen

De nationale spijsvertering ziekten informatie Clearinghouse, of NDDIC, bevat symptomen van GERD, waarvan vele geven dat reflux heeft bereikt het laryngopharyngeal gebied. De tekenen en symptomen van LPR omvatten een droge en chronische hoest, keelpijn, heesheid, laryngitis, moeilijk of pijnlijk slikken, piepende ademhaling, astma, terugkerende longontsteking en slechte adem. De American Academy of Otolaryngology zegt frequente keel clearing, een gevoel van iets in je keel, vernauwing van het onderste deel van het strottenhoofd hieronder de stembanden en laryngeal zweren ook kunnen tekenen van laryngopharyngeal reflux.

Diagnose

Een arts kan meestal bepalen u LPR op basis van uw geschiedenis, symptomen en een onderzoek van uw keel en stembanden met een scope. Een diagnose van GERD, samen met bewijs verkregen uit het onderzoek van uw keel en stembanden, kan een diagnose van LPR bevestigen. De NDDIC zegt de nauwkeurigste test voor GERD diagnose oesofageale is pH toezicht. Voor deze test voegt de arts een klein buisje door je neus en in je slokdarm. De buis is geplakt is aan je Wang voor 24 uur, gedurende welke tijd het meet de vloeistof en zuur dat voert uw slokdarm.

Wat u kunt doen

Veranderingen in levensstijl kunnen vaak helpen te verminderen of te elimineren van de Terugvloeiing, hoewel zij niet voor iedereen werkzaamheden mei. Probeer opgevend roken en elimineren van kruidig of vet voedsel, cafeïnehoudende dranken en chocolade uit uw dieet. Als u problemen ondervindt bij het verteren van melk en andere zuivelproducten, kan elimineren van zuivel uit uw dieet helpen verminderen van reflux. Vermijd etend iets voor twee tot drie uur vóór liggen. Verheffen het hoofd van je bed 30 graden kan helpen voorkomen van terugvloeiing die optreedt terwijl u slaapt. Als u overgewicht of obesitas, kan het helpen om gewicht te verliezen. Als veranderingen in levensstijl alleen niet elimineren uw reflux, overleggen met uw arts. Medicatie kan nodig zijn.

Medicijnen

Over-the-counter antacida, zoals Maalox, Rolaids en Mylanta, kunnen helpen met af en toe milde reflux van maagzuur te neutraliseren. H2-blokkers verminderen de productie van maagzuur, waardoor elke terugvloeiing die minder schadelijk gebeurt. Voorbeelden van H2-blokkers zijn ranitidine (Zantac), cimetidine (Tagamet) en famotidine (Pepcid AC). H2-blokkers zijn over de toonbank of in hogere doses op recept verkrijgbaar. Protonpompremmers, of PPIs, ook blokkeren de zuurproductie. Voorbeelden van PPIs zijn omeprazol (Prilosec), Lansoprazol (Prevacid) en Esomeprazol (Nexium). PPIs worden gebruikt voor de behandeling van GERD zowel LPR, maar de American Academy of Otolaryngology zegt dat hoge doses tot vier keer het bedrag dat nodig is voor GERD moeten worden gebruikt voor laryngopharyngeal reflux. Zoals met H2-blokkers, zijn sommige PPIs beschikbaar zowel over de toonbank en voorschrift.


gerelateerde artikelen