De verschillende soorten vegetariërs

March 16

De verschillende soorten vegetariërs

Overzicht

Een goed uitgebalanceerd vegetarisch dieet biedt mensen in alle stadia van het leven met goede voeding, volgens de American Dietetic Association. Vegetariër kan vele dingen, variërend van een persoon die elimineert een soort vlees van haar dieet aan iemand die geen vlees-gerelateerde producten eet betekenen. Voor het verkrijgen van een voldoende hoeveelheid eiwit zonder het eten van vlees, consumeren vegetariërs complete eiwitten of gratis onvolledig eiwitten. Gratis eiwitten afkomstig uit melk, soja en eieren in een vegetarisch dieet. Onvolledige gratis eiwitten bevatten granen en melk, bonen en rijst en brood met pindakaas.

Semi-vegetarisch

Een semi-vegetarisch heeft alleen eet vlees af en toe of bewerk bepaalde vlees, zoals rundvlees, uit haar dieet, volgens Medline Plus, een website van de National Institutes of Health. Dit kan zijn voor de gezondheid, morele of godsdienstige redenen. Semi-vegetarisme is unidirectioneel sommige mensen overgang naar een vlees-vrij dieet. Semi-vegetariërs die een gevarieerde eten en evenwichtige voeding van voedzaam voedsel hoeft niet te zorgen over tekorten aan andere soorten vegetarisme gerelateerde.

Lacto-Ovo-vegetarisch

Een lacto-ovo-vegetariër eet geen dierlijke ingrediënten maar doet verbruiken zuivelproducten en eieren. Rundvlees, gevogelte, vis en wild zijn niet in het menu, en zelfs vlees-bouillons zijn niet toegestaan in lacto-ovo vegetarische diëten. Kijk uit voor dierlijke ingrediënten, zoals gelatine, die in anders vegetarisch voedsel, met inbegrip van gelatine en smeltkaas voedsel. Zodra het vleesproducten worden geëlimineerd uit het dieet, waarschuwt Medline Plus dat vegetariërs bewust voldoende hoeveelheden vitamine B12, vitamine D, riboflavine, ijzer, eiwitten en zink consumeren moeten om tekortkomingen.

Lacto-vegetarische

Een lacto-vegetarische volgt een vegetarisch dieet dat eieren elimineert. Het departement van voeding aan de Arizona State University adviseert lacto-vegetariërs te volgen van een gemodificeerde voedselpiramide van de VS-regering. Deze piramide, waarin een 2002 nummer van "The Journal of Nutrition," adviseert 2 à 3 theelepels van oliën, tot twee porties van noten en zaden, drie porties zuivel, twee tot vier porties groenten met twee tot drie porties van groene bladgroenten, twee tot drie porties van bonen en eiwit, een tot twee porties van fruit, een tot twee porties van gedroogde vruchten en zes tot en met 10 porties van hele korrels dagelijks. Zij beveelt ook aan lacto-vegetariërs verbruiken zuivelproducten dagelijkse en verrijkte ontbijtgranen drie porties ter aanvulling van vitamine B12.

Veganistisch

Een veganistisch dieet elimineert alle dierlijke producten, zoals honing en de melk eiwitten caseïne, vlees, eieren en zuivel. Veganisten dit dier-vrije paradigma toepassen op hun hele levensstijl en lederen schoenen kopen of gebruik niet schoonheidsproducten met dierlijke ingrediënten. De gemodificeerde voedsel piramide voor veganisten aanbevolen door het departement van voeding aan de Arizona State University wordt toegevoegd vitamine D, vitamine B12 en calciumsupplementen.


gerelateerde artikelen