Manieren om Teenage drugsmisbruik te voorkomen

November 2

Manieren om Teenage drugsmisbruik te voorkomen

De Robert Wood Johnson Stichting lijsten misbruik van de substantie als de nummer een vermijdbare gezondheidsprobleem in de Verenigde Staten. Aangezien veel drugsgebruikers begon eerst experimenteren met drugs tijdens de adolescentie, is voorkoming van teenage drugsgebruik in dit stadium cruciaal voor de natie misbruik drugsprobleem op te lossen.

Limiet risicofactoren

Vele factoren zetten een tiener op een groter risico voor misbruik van drugs. Deze risicofactoren omvatten agressief gedrag in de vroege kinderjaren, ineffectief parenting, gebrek aan familiale bijlage, chaotische huismilieu, gebrek aan ouderlijk toezicht, beschikbaarheid van de drugs en armoede, volgens het nationale Instituut op Drug Abuse (NIDA). Hoewel het misschien moeilijk te veranderen enkele van deze risicofactoren, concentreren op de dingen die kunnen veranderen. Bijvoorbeeld, kan ouderschap klassen helpen ouders leren effectiever discipline, begrijpen het belang van adequaat toezicht op en start drug beschikbaarheid beperken door het bijhouden van geneesmiddelen op recept of andere chemische producten die uit de buurt van hun tiener kunnen worden misbruikt.

Roepen of versterken van beschermende factoren

Net als risicofactoren kan het stimuleren van teenage drugsmisbruik, ontmoedigen beschermende factoren. Beschermende factoren worden genoteerd door de NIDA op te nemen met een sterke familiale band, consistente ouderlijke discipline, ondersteunende ouderschap die voldoet aan alle behoeften, passende ouderlijk toezicht, een sterk gevoel van Gemeenschap, succes op school of buitenschoolse activiteiten en de overtuiging dat drugsgebruik en verslaving gaat tegen sociale normen en is "slecht." Ontwikkelen en bevorderen van om het even welk van deze beschermende factoren worden tegengegaan teenage drugsmisbruik. Het onderwijzen van ouders over het belang van familie kwaliteitstijd, buitenschoolse activiteiten en hebben een open dialoog met hun tiener zijn slechts een paar voorbeelden van dingen die kunnen doen ontstaan of versterken van beschermende factoren.

Preventieprogram ma's deelnemen

Het oude gezegde dat een Gemeenschap duurt te verhogen van een kind geldt als het gaat om de kwestie van de voorkoming van teenage drugsgebruik. Krijgen van een duidelijke boodschap van de Gemeenschap dat drugsmisbruik Welkom er niet is zal helpen een tiener voorkomen van drugsgebruik, volgens de NIDA. Dit bericht komt vaak in de vorm van een school of Gemeenschap drugspreventie programma. Terwijl sommige van deze programma's meer ontwikkelde of substantieel dan anderen zijn, kunnen zelfs kleine programma's een verschil maken. Voor die kleine groepen net begint, kan probeert te trekken de aandacht van de media of degenen met grotere invloed in de Gemeenschap nuttig zijn. Overleg met de landelijke, provinciale en county preventie autoriteiten ook voorschrijven uitvoering idee├źn voor het programma. Meedoen en verspreid het woord om te voeden de Gemeenschap over het belang van teenage drugspreventie.


gerelateerde artikelen