De gevolgen van technische pakken voor zwemmen prestaties

October 29

De gevolgen van technische pakken voor zwemmen prestaties

Hoe meer gestroomlijnd uw vorm, hoe sneller en gemakkelijker die u door het water glijden wanneer u zwemmen. Technische pakken comprimeren uw lichaam in alle belangrijke plaatsen om je hydrodynamische. Gespecialiseerde pakken belemmeren niet je bewegingen of de mogelijkheid om te neem diep adem.

Geschiedenis en evolutie

Zwemmen kostuums begon ontworpen voor bescheidenheid in plaats van snelheid in het water. Baanbrekende zwemmer die Annette Kellerman het publiek geschokt toen ze trok dij-onthullende badpakken in de vroege jaren 1900, maar die pakken versterkt de veiligheid en het comfort van vrouwen zwemmers die eerder in het water worstelde, gebukt onder zware kledingstukken. Zwemkleding kromp in de decennia die aanloop naar de 21ste eeuw, zoals deskundigen probeerde te slepen verminderen. Vooruitgang in het onderzoek naar de biomechanica van zwemmen, alsmede de vloeistofdynamica is gebleken dat comprimeren en de vormgeving van het lichaam in plaats van het blootleggen belofte voor de hogere snelheden tijdens de races gehouden.

Permeabele versus niet-doorlaatbare kostuums

Zwemmen pak stoffen geëvolueerd van wol, tot rubberen katoen, Lycra en Spandex-achtige materialen. Ze kreeg strengere, meer passend en platter tegen curven van het lichaam vorm. Alle materialen waren water doorlatende en geweven. In een technisch eerst Speedo na de Olympische spelen van 2004 in samenwerking met NASA ingenieurs en gemaakt van een badpak dat sterk verminderd slepen. Speedo toegevoegd polyurethaan panelen die water afgestoten. Het water slicking actie geëlimineerd de wrijving veroorzaakt wanneer water voldoet aan en met vezels samenwerkt. De high-tech pakken featured "corrosiebestendige gelast" in plaats van gestikte naden, die het effect van de stroomlijn versterkt.

Compressie

Gespecialiseerde racing past getransformeerde onvolmaakte physiques in ideale vormen om te zwemmen. Brokken, hobbels en curven reset volgens de panelen van de compressie die zijn opgenomen in de high-tech pakken. Sommige zwemmers droeg twee pakken, en de luchtlaag gevangen tussen hielp maken ze blijven hoger in het water. Zwemmers niet gewoonlijk in de running om medailles steeg vooruit, letterlijk gesterkt door de ondersteunende pakken. De technische pakken gaf zwemmers met gemiddelde abdominale sterkte de slanke lijnen van een verzoet atleet zonder het doorbrengen van maanden saldo en core sterkte gebouw.

Controverse

Het Speedo "LZR Racer" pak uiteenspatten op de scène van de internationale zwemmen tijdens de 2008 Olympische spelen met zijn polyurethaan panelen die glad van de zwemmers in het water. Michael Phelps droeg het pak op zijn weg naar een record acht gouden medailles. Vooruitgang in de technologie van het pak vervaagt de lijn tussen zwemkleding en oprichtingsapparaten. Fabrikanten zoals Jaked kwam met meer extreme versies van het pak LZR Racer, het toevoegen van meer polyurethaan dekking en het comprimeren van de kern buikspieren veel als een gordel.

Verboden

Naast technische bezwaren over de high-tech pakken, de hoge prijskaartje van technische pakken geraspte op ambtenaren en toeschouwers, die beschouwd als het pak een oneerlijk voordeel aan rijke concurrenten. USA zwemmen verboden de geschikt voor jonge concurrenten leeftijd 12 en onder na de Olympische spelen van 2008, en later, de internationale Raad van bestuur van zwemmen, FINA, "niet-stof" pakken die het hele lichaam voor alle internationale wedstrijden bedekt verboden. Verwarring blijft, echter over precies welke kostuums in aanmerking voor wat concurrentie komen en of ambtenaren neutraliseren moeten de "technische pak medaille" record tijden.


gerelateerde artikelen