Jif pindakaas & Gluten

March 29

Jif pindakaas & Gluten

Hoewel de Amerikaanse Food and Drug Administration staat voedselfabrikanten graag glutenvrij vorderingen onder bepaalde omstandigheden, ziet u niet de vordering op Jif merk pindakaas etiket, althans niet op het moment van publicatie. Hoewel Jif pindakaas vrij van gluten-afgeleide ingrediënten is, volgt de JM Smucker bedrijf dat de markten van het merk een strenge code bij de beoordeling of een product draagt de aanduiding glutenvrij.

Gluten bronnen

Gluten is een eiwit gevonden in verschillende korrels, waaronder bulgur, gerst, rogge, farina, triticale en tarwe. Enkele korrels zijn glutenvrij, met inbegrip van tapioca, maïs, polenta, rijst, arrowroot, quinoa, boekweit en amaranth. Volgens de Mayo Clinic, glutenvrije voedingsmiddelen soms in aanraking komen gluten tijdens de verwerking. Bijvoorbeeld omdat haver kan contact tarwe worden komen tijdens de productie, adviseert Mayo Clinic particulieren op een glutenvrij dieet om te voorkomen dat de haver, tenzij een product glutenvrij heet.

Jif ingrediënten

Geen van de ingrediënten in Jif romige pindakaas komen uit gluten afkomstige bronnen. Gemaakt van geroosterde pinda's, suiker, melasse, gehydrogeneerde koolzaad en soja olie, zout en mono- en diglyceriden, het product is niet waarschijnlijk bevatten gluten, gebaseerd op de lijst van ingrediënten. Als u heb geadviseerd om te consumeren een gluten-vrij dieet, overleg met uw arts of een geregistreerde diëtist over of met inbegrip van pindakaas in uw dieet geschikt voor u is.

FDA richtlijnen

Fabrikanten die gebruikmaken van de vordering "glutenvrij" op het etiket dragen de verantwoordelijkheid om te bepalen of een product vrij van gluten is en de FDA mandaten dat de vordering nauwkeurig worden. Volgens de voorgestelde FDA richtlijnen voor etiketten "glutenvrij" moet een product vrij van ingrediënten van tarwe, rogge, gerst en hybrides van deze korrels. Producten die zijn afgeleid van een van de verboden korrels mag de vordering glutenvrij maken alleen als verwerkt om te verwijderen van gluten. Geen product dat bestaat uit meer dan 20 delen per miljoen van gluten mogen voorzien zijn van de vordering "glutenvrij".

JM Smucker bedrijf

JM Smucker bedrijf, het moederbedrijf van Jif producten, baseert haar criteria voor glutenvrije vorderingen op de FDA voorgestelde richtsnoeren, met inbegrip van de bepaling dat fabrikanten maken de vordering moet beschikken over een programma van het beheer van gluten zijn. Hoewel Jif pindakaas is niet van gluten-afgeleide ingrediënten gemaakt, verbiedt het bedrijfsbeleid de glutenvrije vordering omdat alle controlepunten voor gluten niet momenteel wordt voldaan. Hebt u twijfels of vragen over gluten in Jif producten, kunt u contact opnemen met het bedrijf direct bij 800-283-8915.


gerelateerde artikelen