Wat Is de bacteriën in het bloed?

April 12

Wat Is de bacteriën in het bloed?

Bacteriën in het bloed is ook bekend als bacteriëmie, of bloed vergiftiging. Volgens de Mayo Clinic, is de term "bloed poisoning" misleidend, omdat het de aanwezigheid van bacteriën in het bloed die problemen veroorzaakt, niet vergiftigen. Verkeerde Diagnosis.com, een website onderhouden door gezondheid rangen Inc., zegt bacteriëmie is een aandoening waarbij de bacteriën de bloedbaan zijn binnengedrongen.

Symptomen

Volgens de verkeerde Diagnosis.com, symptomen van bacteriën in het bloed zijn een verhoogde hartslag, een toename of afname van de lichaamstemperatuur, verhoogde tarief van ademhaling, daalde zuurstof in het bloed en zweten vergezeld van koude rillingen. De Mayo Clinic zegt symptomen van bacteriëmie ook zijn misselijkheid, braken, abdominale pijn en gevoel zeer ziek.

Oorzaken

Volgens verkeerde Diagnosis.com, kan bacteriën in het bloed kunnen worden veroorzaakt door een complicatie van een andere aandoening, of het een symptoom van een ander onderliggend probleem. De Mayo Clinic zegt bacteriën voer het bloed via een wond of een infectie. Dit gebeurt vaak tijdens een medische of tandheelkundige procedure.

Diagnose

De Mayo Clinic zegt bacteriën in het bloed is meestal gediagnosticeerd door het uitvoeren van een cultuur van bloed. Andere tests zijn gericht op het identificeren van de oorsprong van de infectie en eventueel urineonderzoeken, wond en spinale vloeistof culturen, röntgenfoto's, CT scans, ultrasone klanken en MRIs.

Behandelingen

Volgens de Mayo Clinic omvat behandeling ziekenhuisopname met de toediening van intraveneuze antibiotica. Bacteriën in het bloed is een ernstige aandoening en vereist onmiddellijke medische aandacht. Verkeerde Diagnosis.com zegt bacteriëmie moet u mogelijk de volgende behandelingen: antibiotica, antischimmelmiddelen, antimicrobiële middelen, steroïden, vloeistof vervanging en bloedtransfusies.

Complicaties

De Mayo Clinic zegt bacteriën in het bloed kunnen snel worden een levensbedreigende aandoening. Volgens verkeerde Diagnosis.com, zodra de bacteriën de bloedbaan, hebt ingevoerd kan de infectie gemakkelijk uitbreiden naar andere gebieden van het lichaam, wat tot abcessen, meningitis en ontsteking van organen zoals het hart en de buikholte leiden kan. Bacteriën in het bloed kunnen ook leiden tot sepsis, schok, ongebruikelijke bloedstolling, orgaanfalen en uiteindelijk dood.

Bacteriëmie vs. bloedvergiftiging

Bacteriëmie en sepsis worden vaak met elkaar verward. Volgens de Mayo Clinic, bloedvergiftiging of sepsis, ontstaat een levensbedreigende bacteriëmie die zal beïnvloeden orgaanfunctie en uiteindelijk leiden tot een fatale daling van de bloeddruk. Sepsis is dus in het algemeen, het lichaam van de reactie op de bacteriën in het bloed.


gerelateerde artikelen