Over scheurbuik gomziekte

April 20

Over scheurbuik gomziekte

Scheurbuik is een conditie die gekarakteriseerd wordt door algemene zwakte, bloedarmoede, tandvleesontsteking en huid bloeden als gevolg van een tekort aan vitamine C, volgens MedlinePlus. De symptomen die gepaard gaan met langdurige vitamine C deficiëntie ongeveer vier tot acht maanden duren om te ontwikkelen, volgens Dermnet NZ. Mensen waarschijnlijk te lijden van deficiëntie van de vitamine C zijn diegenen die weinig groenten en fruit eet; diegenen die misbruik maken van alcohol en drugs; en arme mensen uit onderontwikkeld, derde-wereldlanden die lijden aan ondervoeding.

Geschiedenis

Scheurbuik bleek in de 15e eeuw onder Britse zeelui op lange oceaan reizen, volgens Dermnet NZ. De zeilers problemen bloeden, vooral van het tandvlees, en meer dan de helft van de sterfgevallen die plaatsvond op de zeereizen waren toegeschreven aan scheurbuik. Janice Thompson, Ph.D., en auteur van "Voeding: An toegepast Approach," Staten dat Dr James Lind van Engeland in het midden van de jaren 1700s, citrusvruchten zoals citroenen en limoenen ontdekt voorkomen scheurbuik. De Britse Marine, moeten alle schepen om te voorzien een ruime hoeveelheid citroensap zeilers. Ten slotte, in 1930 vitamine C werd geïdentificeerd als een nutriënt en zijn gebrek aan als de schuldige voor de ontwikkeling van scheurbuik.

Ontwikkeling

Vitamine C speelt een fundamentele rol in de vorming van collageen, volgens Dermnet NZ. Collageen is een eiwit en een essentieel onderdeel van bindweefsel in het lichaam, zoals de bloedvaten, huid, pezen, botten en tanden. Het is de stof van de grond in de vorming van bot, kraakbeen en dentine. Zonder een voldoende hoeveelheid vitamine C, het lichaam kan niet het vormen van collageen, waardoor sommige permeabiliteit van de bloedvaten, resulterend in overmatig bloeden. Afbraak van collageen veroorzaakt ook nieuwe biomineralisatie te stoppen, terwijl de absorptie van het bot blijft. In de mond veroorzaakt dit bloeden tandvlees, losse tanden en tandverlies, volgens Dr. Thompson.

Risicofactoren

Personen met chronische ondervoeding, of degenen die consumeren van minder dan twee porties groenten en fruit per dag, zijn kans op het ontwikkelen van scheurbuik, volgens Dr. Thompson. Chronische ondervoeding is vaak gezien in alcoholisten, ouderen, kinderen, mensen op bepaalde diëten en mensen met psychiatrische stoornissen. Bepaalde medicijnen kunnen ook voorkomen dat de inname van vitamine C, zoals behandelingen voor malabsorptie aandoeningen, met inbegrip van Prikkelbare darmsyndroom, ziekte van Crohn en ernstige dyspepsie; die op dialyse hebben problemen met inname van de vitamine ook. Bovendien, lopen onderontwikkelde derde wereldlanden verhoogd risico op scheurbuik omdat algemene ondervoeding algemeen wegens gebrek aan verse groenten en fruit bestaat.

Gingivitis

Wanneer scheurbuik de mond beïnvloedt heet het gingivitis, volgens MedlinePlus. Een vorm van parodontitis, gingivitis veroorzaakt ontsteking van het tandvlees. Ontsteking wordt veroorzaakt door ofwel vitamine C deficiëntie of een infectie. MedlinePlus Staten weefsels die ondersteuning bieden voor de tanden omvatten het tandvlees, parodontale ligamenten en tand sockets, en deze kunnen worden vernietigd, waardoor het tandvlees dat een heldere rode of paarse verschijning. Het tandvlees worden zacht en sponsachtig en gemakkelijk bloeden. In feite, kan de geringste wrijving, zoals zachte borstelen, hen te bloeden.

Gingivitis diagnose

De tandarts ziet gingivitis tijdens een regelmatige mondeling examen en schoonmaken. Ze ziet de deposito's van tandplak en tandsteen aan de voet van de tanden, in de buurt van de gumline. Ze zal ook merken dat het tandvlees gezwollen lijken. De tandarts kan het tandvlees om te zien of ze tedere en gevoelige zijn touch. Dental x-stralen en bot metingen kunnen worden veroordeeld om te bepalen of de ontsteking heeft verspreid naar ondersteunende structuren van de tanden, volgens MedlinePlus.


gerelateerde artikelen