Is een vitamine D-deficiëntie veroorzaken Magnesium & Calcium tekortkomingen?

April 9

Is een vitamine D-deficiëntie veroorzaken Magnesium & Calcium tekortkomingen?

Vitamine D is essentieel voor de werking van verschillende systemen in uw lichaam, zoals de gezondheid van het hart en immuunrespons. Het is ook noodzakelijk om goede bloed calcium evenwicht te behouden. Zonder vitamine D, calcium niet goed gebruikt door je lichaam. Het mineraal magnesium is betrokken bij het proces van vitamine D, ook. De interactie tussen vitamine D en magnesium is echter iets anders dan haar relatie met calcium.

Vitamine D niveaus

De ultraviolette stralen van de zon op uw huid beginnen een complex proces dat verandert van vitamine D in zijn actieve vorm 1,25-dihydroxyvitamin D, of D-3 genoemd. Het aanbevolen dieet vergoeding, RDA, voor vitamine D is 600 IU per dag voor volwassenen. Een 2005 "Journal of Nutrition" artikel beweert dat dit bedrag te laag is, kan worden als een 15 minuten durende blootstelling aan de zon in de zomer maar liefst 20.000 IU van D-3 produceren kan. De studie suggereert dat 1,280 IU vitamine D-3 misschien wel te laag.

Vitamine D en Calcium

Om te handhaven optimale niveaus van calcium in je bloed, is vitamine D nodig. Calcium is een mineraal dat nodig voor sterke botten, tanden en de groei van kraakbeen die kussens van uw gewrichten. Bent u tekort aan vitamine D, loogt calcium uit de botten in het bloed, waardoor arme botdichtheid. Dit kan leiden tot rachitis, of verzachting van de beenderen; osteoporose; osteomalacie, of bot pijn; en spierpijn en zwakte.

Vitamine D en Magnesium

Meer dan 300 metabole reacties zijn afhankelijk van de mineralen magnesium, volgens het Linus Pauling Instituut. Sommigen hiervan omvatten de productie van energie, functies in de opbouw van beenderen en celmembranen en het vervoer van kalium en calcium in celmembranen. Magnesium is ook vereist als een cofactor in vitamine D gebruik. Verhoogde vitamine D niveaus kunnen duiden op een magnesium tekort. Vitamine D kan ook een kleine rol spelen in de intestinale absorptie van magnesium.

Magnesium en Calcium interacties

Een duidelijke interactieve component bestaat tussen verhoogde vitamine D en calcium tekort, magnesium tekort, en vitamine D-deficiëntie. Er lijkt ook een verband tussen een magnesium tekort en calcium tekort. Hoewel zeldzaam, daalde lage niveaus van serum magnesium oorzaken calcium, of hypocalcemia, hetgeen leidt tot verminderde kalium niveaus retentie van natrium, gastro-intestinale problemen, tetanie en spier-spasmen. Een link naar vitamine D is in dit geval nog niet vastgesteld.


gerelateerde artikelen