Gevaren van een Raw Food dieet

September 12

Gevaren van een Raw Food dieet

Een raw food-dieet is gebaseerd op ongekookt, onbewerkt plantgerelateerde voedingsmiddelen. Nietjes van het dieet zijn biologische groenten en fruit, spruiten, onverwerkte granen, noten, bonen en zeewier. In sommige gevallen zijn licht verwarmde voedingsmiddelen, zoals warme groentesoep, toegestaan. Afhankelijk van de strengheid van uw dieet, kan voornamelijk rauw voedsel eten risico's, met inbegrip van tekorten en potentieel ernstige ziekten. Proberen om te leren gezonde manieren om te nemen rauwkost dieet beginselen in uw levensstijl, begeleiding van uw diëtist.

Vitamine B12-deficiëntie

Vitamine B12 is een in water oplosbare voedingsstof die een belangrijke rol in de productie van rode bloedcellen, hersenfunctie en DNA-synthese speelt. Mensen die een strikt vegetarisch of veganistisch dieet consumeren dreigen voor vitamine B12 deficiëntie aangezien de nutriënt alleen komt van nature in dierlijke voedingsmiddelen, zoals zuivelproducten, vlees en vis. Terwijl verrijkte ontbijtgranen waardevolle bronnen van vitamine B12 voor vegetariërs zijn, bevatte rauw voedsel diëten meestal niet verwerkte ontbijtgranen. Symptomen van een vitamine B12 tekort zijn vermoeidheid, constipatie, verminderde eetlust, gevoelloosheid of tintelingen in je voeten en handen, mond pijn, evenwicht problemen, depressie, slecht geheugen en mentale verwarring. De Office van Dietary Supplements suggereert aanpakken van vitamine B12 deficiëntie onmiddellijk om te voorkomen dat blijvende schade. Behandeling kan orale suppletie, vitamine B12-injecties of dieetveranderingen bevatten.

Cholesterol problemen

Het nuttigen van een raw food dieet kan ook negatief effect hebben op uw cholesterolgehalte. Volgens onderzoek gepubliceerd in het "Journal of Nutrition" kan een raw food dieet verbeteren van uw triglyceridenspiegels, maar belemmeren uw HDL, of goed, cholesterol. Zesenveertig procent van de raw food-dieters studeerde aangetoonde abnormaal laag HDL cholesterol--een belangrijke risicofactor voor hart-en vaatziekten. Terwijl sommige raw food-lijners plantaardige oliën in hun dieet omvatten, veel anderen dat niet doen, omdat oliën niet van nature voorkomen en verwerking vereisen. Andere voedingsmiddelen die positieve HDL-niveaus, zoals vis, zeevruchten, pindakaas en volkoren brood en granen bevorderen, zijn ook beperkt of beperkt in de meeste raw food dieet. Eten van te weinig aanvaardbaar rauwe vet vormen, zoals avocado's, noten en zaden, verhoogt uw risico voor cholesterol problemen.

Arme botdichtheid

Eten te weinig calorieën, het handhaven van een laag lichaamsgewicht en het consumeren van ontoereikende hoeveelheden calcium en vitamine D zijn belangrijke risicofactoren voor osteoporose--een conditie die gekarakteriseerd wordt door zwakke, broze botten. Aangezien veel raw food dieet zijn gebaseerd op low-calorie voedsel, zoals fruit, groenten en gekiemde granen, en laag in dichtere levensmiddelen, kan je het moeilijk om te voldoen aan uw dagelijkse calorie behoeften. Terwijl calcium in sommige rauwe levensmiddelen, zoals groene groenten en amandelen heerst, kan je niet consumeren bedragen moet voldoen aan uw behoeften van nutriënten. 1 kopje gehakte rauwe broccoli biedt bijvoorbeeld ongeveer 43 g calcium. Een kopje melk biedt 300 mg. Je lichaam vereist om goed het absorberen van calcium, ongeveer 600 tot 800 internationale eenheden vitamine d per dag. Terwijl u van vitamine D uit blootstelling aan de zon, beschikbaar dieet bronnen van vitamine D bevatten van schaal-en schelpdieren, vlees, eieren en versterkte wijn profiteren kunt, zuivelproducten voedingsmiddelen meestal niet opgenomen in raw food dieet. Het nuttigen van een strikte, verhoogt caloriearm raw food dieet uw risico voor arme botdichtheid, osteoporose en resulterende botbreuken aanzienlijk.


gerelateerde artikelen