Waarom voelt mijn maag vol na Sit-Ups te doen?

October 1

Waarom voelt mijn maag vol na Sit-Ups te doen?

U kunt volledige of opgeblazen voelen na het sporten, speciaal na het uitvoeren van situps. Als jij, bent je niet alleen. Wereldklasse atleten ook ervaren hetzelfde probleem. Sommige oorzaken van opgeblazen gevoel zijn obstipatie, indigestie, lactose-intolerantie en infectie. Of, het kan een simpel geval van het eten van een snack vezelrijk voor uw training.

Overzicht

Opgeblazen gevoel tijdens of kort na de oefening is een zeer gemeenschappelijk optreden. De meeste mensen klagen over hun maag op zoek of gevoel groter, boeren of het gevoel van gezwollen wordt. De meeste van de tijd, is dit niets te vrezen. Het zou zo eenvoudig iets zoals slurpend teveel lucht, menstruatie of stress. Als het opgeblazen gevoel tot ernstige pijn of diarree leidt of koorts of rectale bloeden gekoppeld is, moet u uw arts raadplegen.

Vloeibare onbalans

Opgeblazen gevoel met oefening zoals situps heeft verschillende oorzaken. De meest waarschijnlijke oorzaak is uitdroging of overmatige hydratatie tijdens de oefening. Als je zweet, compenseert je lichaam door het behoud van vloeistof. Dit kan zich ophopen in uw buik en leiden tot volledige gevoel. Het drinken van teveel water zonder repleting zout verloren in het zweet kan ook leiden tot de ophoping van vocht in de maag.

Spijsvertering en oefening

Wanneer je eet, schuift je lichaam de hoeveelheid bloed naar je darmen te helpen het spijsverteringsproces. Wanneer u de oefening, afleidt het lichaam deze bloedtoevoer naar de spieren die u werkt. Voedsel in uw maag en darmen zitten mogen verblijven stagnerende, wat leidt tot een gevoel van volheid. Dit kan ook het verhogen van de productie van gas, die tot een opgeblazen gevoel leiden kan.

Behandeling

Om te stoppen met gevoel volledig nadat een aantal situps, drink genoeg water om de elektrolyten vervangen verloren tijdens trainingen. Laat voldoende tijd tussen de maaltijden en oefening. Experimenteren met hoe lang te eten van een maaltijd of snack alvorens uit te werken. Als u vindt dat twee uur tussen uw maaltijd en doen situps blijft u gevoel volledig, dan drie uur tussen te verlaten. U kunt situps eerste ding doen in de ochtend om dit probleem te vermijden. Strek uw buikspieren na het uitvoeren van situps.


gerelateerde artikelen